Liderul AUR, George Simion, a fost acuzat de implicare în scandalul semnăturilor false pentru candidatura lui Silvestru Șoșoacă la alegerile pentru Primăria Capitalei. Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a analizat situația, explicând de ce acest lucru nu este o surpriză.

„Să ne aducem aminte că Simion, în mod constant, de câțiva ani, a făcut ce a vrut el, fără să respecte legea,” a declarat Pricopie pentru PS News. „Normal că Simion nu e vinovat, azi, de nimic și nici colegii lui. Este o anchetă care a început să fie derulată de Parchet. Până când nu sunt trimiși în judecată și judecați, ei nu sunt vinovați. Sunt suspecți,” totuși „această situație nu e o surpriză pentru noi” a spus rectorul SNSPA.

Pricopie a enumerat mai multe cazuri în care Simion și AUR ar fi încălcat legea, inclusiv intrarea forțată în instituții publice, activități politice neautorizate în spații precum SNSPA și strângerea de bani neinregistrați oficial pentru activități ale partidului.

„Deci, Simion, în mod constant, de câțiva ani, a făcut ce a vrut și este pentru prima dată- felicitări Parchetului- o acțiune care pare să fie ilegală si este investigată în mod serios,” a spus rectorul SNSPA.

Referitor la momentul anchetei, cu doar câteva zile înainte de alegeri, Pricopie a explicat: „Organele de anchetă penală trebuie să declanșeze, conform legii, dacă au date și dacă au informații, ancheta. Nu pot să țină pe loc o anchetă ca să aștepte momentul potrivit. Asta apropo de faptul că sunt alegeri exact acum.”

În ceea ce privește falsificarea semnăturilor, o practică presupus folosită de partidele mici pentru a obține numărul necesar, Pricopie a subliniat: „Ideea că falsifici documente în procesul electoral, indiferent că e vorba de un CV sau că este vorba de semnături pentru susținere, nu trebuie să existe într-o democrație solidă.”

Rectorul SNSPA a apărat și principiul finanțării partidelor politice de la bugetul de stat, subliniind însă necesitatea unor „restricții de utilizare a banilor, de exemplu să se investească mai mult în tineri, în resursa umană, în formare, să se investească mai mult în problema egalității de gen.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *