Copreședintele AUR, George Simion, spune că nu va respecta noul regulament al Camerei Deputaţilor, care ar putea interzice transmisiile în direct sau înregistrarea şedinţelor de plen, de Birou permanent sau de comisii. PNL, PSD și UDMR au propus modificarea regulamentului după ce Simion l-a agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, chiar la tribuna Parlamentului.

„Spun cu toată responsabilitatea, nu o să respect noul regulament, o să continui să fac live pe Facebook şi o să arăt toate mizeriile care se întâmplă aici, în Camera Deputaţilor. Este foarte bine să încălcăm regulamentele scrise împotriva Constituţiei şi a libertăţii. Îi încurajez pe toţi, când văd o lege nedreaptă, să încalce Regulamentul şi să suporte consecinţele de rigoare. Eu mi le asum”, a spus deputatul George Simion.

George Simion a adăugat că a aflat cu doar 48 de minute înainte de şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de marţi după-amiaza, în care s-a decis convocarea Comisiei de regulament pentru miercuri dimineaţa.

„Ei au făcut noaptea, ca hoţii şedinţă. Cu 48 de minute înainte. Au organizat o şedinţă a Biroului permanent cu un proiect de modificare, discutat la o întâlnire secretă de aseară, dintr-un birou, pentru a nu mai permite să se facă live-uri în Parlament. Convocat cu 48 de minute înainte, eu m-am grăbit, era să fac accident în oraş, au spus că mâine la 9,00 dimineaţa, paralel cu plenul, fiind foarte grăbiţi, trebuie să interzică orice live din Parlament. Comisia de regulament, paralel cu plenul, vrea să lucreze ca să nu mai arătăm noi ce se întâmplă aici. Prin regulament o să ne ia banii de indemnizaţii. Noi tot o să arătăm ce se întâmplă aici şi tot o să spunem hoţului „hoţ” în faţă”, a mai spus  George Simion.

„Comisia de regulament votează, ridică mâna, îl aduce în plen, pentru că se va prelungi programul plenului – asta s-a votat azi – cât e nevoie, până ce Comisia de regulament aduce şi adoptă noul regulament în care nu avem voie să facem live-uri pe Facebook şi gata. S-a terminat, pumnul în gură pentru Opoziţie. Aşa alege noua putere, condusă de generalul Ciucă, să trateze Opoziţia, să ne pună pumnul în gură”, a adăugat George Simion.

Întrebat dacă va iniţia vreun demers la CCR privind noul regulament, el a confirmat: „Sigur că da, şi o să apelăm şi la parlamentarii de la Forţa Dreptei”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *