Gheorghe Ialomițianu critică măsurile fiscale ale guvernului PSD, care împovărează tot micile firme. Impactul acestor măssuri este devastator asupra mediului de afaceri, consideră fostul ministru al Finanțelor, care în prezent este liderul PMP Brașov.

Ialomițianu a subliniat într-o emisiune B1TV, că în loc să se concentreze pe reducerea evaziunii fiscale, guvernul a ales să impună noi taxe și reglementări fiscale care afectează negativ oamenii onești care își câștigă existența prin muncă cinstită. Aceste măsuri fiscale au consecințe negative asupra firmelor care au contracte pentru proiecte europene, deoarece creșterea salariilor generează pierderi și necesită renegocierea contractelor.

„În loc să reduceți evaziunea fiscală ca evazioniștii să nu mai zburde, îi cocoșați pe oamenii de bună-credință care lucrează și își câștigă banii din muncă. Aveți o serie de proiecte europene – cum credeți că aceste firme mai pot face față? Că trebuie să renegocieze contractele, pentru că în momentul în care se măresc salariile automat nu mai se încadrează în marja de profit și o să fie în pierdere”, a declarat Gheoghe Ialomițianu.

Despre PSD, Ialomițianu a declarat că această formațiune politică pare să vizeze distrugerea mediului de afaceri. În același timp, a ridicat semne de întrebare cu privire la PNL, afirmând că acest partid nu mai există în forma sa actuală. El a pus la îndoială intenția PNL de a crea un pol de dreapta, sugerând că partidul nu pare să susțină mediul de afaceri sau să promoveze crearea de valoare în sectorul economic.

„Păi PNL nu mai există! Și am auzit că vrea să facă un pol de dreapta… Păi cu cine? Cu cei care dau în mediul de afaceri? Care nu mai țin cu mediul de afaceri? Care nu îi mai protejează? Cum poate să spună PNL că sectorul economic este sectorul care creează plus valoare? Nu, nu îi interesează, îi interesează numai să stea la guvernare și să împartă funcții”.

Ialomițianu a concluzionat că guvernul ar fi trebuit să mențină facilitățile fiscale pentru a stimula mediul de afaceri, menținând astfel creșterea economică și stabilitatea în forța de muncă. Acesta a subliniat că sectorul economic joacă un rol important în generarea de plus valoare și a exprimat dezamăgirea sa față de politicile fiscale adoptate de actuala coaliție de guvernare PSD-PNL.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *