Guvern PNL-PSD-UDMR. Forul de conducere al liberalilor a aprobat alianța cu PSD în vederea formării noului guvern, astfel încât liberalii vor începe discuțiile în vederea repartizării portofoliilor și desemnarea unui premier cu care să meargă în fața președintelui Iohannis.

Liderii liberali au discutat luni seară,pe această temă, mai multe ore. Au fost 22 de voturi împotriva acestor negocieri.

Guvern PNL-PSD-UDMR.. Ludovic Orban, prezent și el la ședință, a ținut să-i felicite pe liberalii care s-au opus începerii negocierilor cu social-democrații. Acesta a punctat că simpla discuție cu PSD reprezintă o trădare a noii conduceri a PNL față de electoratul partidului, relatează B1TV.

Decizia în forul de conducere a PNL a fost luată în contextul în care Orban a spus că va pleca din partid dacă se va ajunge la o alianță cu PSD: „Dacă se face alianța cu PSD, drumurile noastre se vor despărți.”

PSD a decis în unanimitate să înceapă negocierile cu PNL

O decizie similară, dar cu unanimitate de voturi, a fost luată tot luni în conducerea PSD.

Consiliul politic național și-a dat acordul pentru că suntem deschiși să negociem pentru a urgenta rezolvarea problemelor românilor. Toate discuțiile din cadrul consiliului politic național s-a concentrat pe prioritățile de guvernare în viziunea PSD. Nu a fost nicio discuție despre funcțiile politice”, a spus Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD.

UDMR participă la negocierile PNL – PSD pentru formarea noii coaliții

Și UDMR a anunțat că va participa la discuții.

Am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR, susținută de grupul parlamentar al minorităților naționale. Această coaliție are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituției”, a declarat Kelemen Hunor, președintele UDMR.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *