Prețul laptelui va scădea la raft, a anunțat Guvernul, în urma negocierilor cu fermierii și procesatorii. Prețul laptelui aproape s-a dublat în ultimele luni , iar reducerea pe care a reușit să o obțină Executivul și care trebuie să se regăsească în prețul de la raft este de 20%.

Scăderea de 20% nu a fost însă anunțată oficial, ci a fost avansată de surse din Palatul Victoria iar aceasta va fi valabilă timp de șase luni, arată PsNews.

10% din reducerea la lapte o vor suporta procesatorii, iar celelalte 10 procente vor fi suportate de marile magazine. Reducerea de 20% ar urma să se aplice pentru laptele mai scump de 7 lei litrul, produs în România și cu grăsimi 1,5% și 3%. În aparatul de specialitate ale ministerelor se caută acum un cadru legislativ prin care să fie introdusă această măsură, care vine în beneficiul consumatorului și încurajează cererea pe piața laptelui, ceea ce va sprijini implicit fermierii și procesatorii, arată sursa citată.

Tot în urma discuțiilor care au avut loc ieri și săptămâna trecută între premierul Nicolae Ciucă și producătorii de lapte, s-a mai stabilit și modificarea schemei de sprijin pentru procesatorii români, iar aceștia urmează să primească o primă de 10% din valoarea produselor procesate în țara noastră. De asemenea, cei din Executiv au mai decis să asigure și sprijin financiar pentru fermieri, în două etape. Urmează să fie acordate circa 40 de milioane de euro în acest an.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *