Guvernul va tăia din sporurile bugetarilor, după cum se arată într-un proiect de lege publicat de Ministerul Finanţelor.

Executivul a publicat în transparență decizională Legea privind măsurile fiscale, prin intermediul căreia se vor limita drastic sporurile pentru condiții vătămătoare.

Astfel, în noua lege, Guvernul limitează sporurile pentru condiții vătămătoare la 15%, dar nu mai mult de 1.500 de lei pe lună.

Premierul Marcel Ciolacu va merge în fața Parlamentului cel mai probabil în cursul acestei săptămâni, unde își va angaja răspunderea pe acest proiect de lege.

„Art. XXVII  1. Prevederile alin.(1), art.13 din Anexa I – Familia ocupațională de funcții bugetare „Învățământ” din Legea-cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

„(1) În raport cu condițiile de muncă în care se desfășoară activitatea, condiții periculoase sau vătămătoare, personalul salarizat poate primi un spor de până la 15% din salariul de bază dar nu mai mult de 1.500 lei brut lunar, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”.

2. Prevederile art.7, alin.(1) litera c) din Anexa II – Familia ocupațională de funcții bugetare „Sănătate și asistență socială” din Legea-cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

„c) pentru condiții periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din salariul de bază dar nu mai mult de 1.500 lei brut lunar, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respectiv”;

3. Prevederile alin.(1), lit.d) din Anexa II – Familia ocupațională de funcții bugetare „Sănătate și asistență socială” din Legea-cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

„d) pentru condiții periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din salariul de bază dar nu mai mult de 1.500 lei brut lunar, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective”;

4. Prevederile lit. a), ale art.1, alin.(1) din Capitolul VI Reglementări specifice personalului din cultură,  anexa III – Familia ocupațională de funcții bugetare „Cultură” din Legea – cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

„a) pentru condiții periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din salariul de bază dar nu mai mult de 1.500 lei brut lunar, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;

5. Prevederile alin.(1), art.2, Capitolul VI Sporuri, premii și alte drepturi, din anexa IV – Familia ocupațională de funcții bugetare „Diplomație” din Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

„(1) Pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase, se acordă un spor de până la 15% din salariul de bază corespunzător funcției de încadrare dar nu mai mult de 1.500 lei brut lunar, proporțional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiții”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *