Împușcarea urșilor este ultima măsură, dar este una de urgență
Împușcarea urșilor este ultima măsură, dar este una de urgență

Împușcarea urșilor este ultima măsură, dar este una de urgență atunci când măsurile preventive nu funcționează sau nu pot fi aplicate, afirmă comisarul-șef al Gărzii de mediu, Octavian Berceanu.

Șeful Gărzii de Mediu a precizat că împuşcarea urșilor reprezintă ultimul act care trebuie făcut în legătură cu orice animal pentru că e o acţiune capitală:

”Dacă nu avem alte soluţii, va fi o soluţie, pentru că, dacă intră peste tine în casă, e greu să mai faci managementul situaţiei. Vorbim de un animal care poate deveni captiv, care în momente de panică se poate manifesta violent pentru că încearcă să scape”, a explicat Octavian Berceanu la Digi 24 legislația care va intra în vigoare, permițând uciderea urșilor considerați periculoși.

Acesta a subliniat că împușcarea nu poate reprezenta o măsură preventivă:

„Prevenţia şi împuşcarea sunt două lucruri diferite în abordarea convieţuirii cu ursul. Prevenţia înseamnă că ai făcut tot ce ai putut ca să diminuezi interacțiunea om-urs, pagube materiale, umane, de animale domestice. Împuşcarea e ultimul act pe care îl faci în legătură cu orice animal pentru că e o acţiune capitală în care pur şi simplu ai eliminat exemplarul respectiv” a precizat Octavian Berceanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *