Cristian Popescu Piedone atacat de instituțiile statului după ce a anunțat candidatura la Primăria Capitalie și a primit sprijinul PSD București în cursa pentru Primăria Sectorului 5, deși el anunțase că va candida la Primăria Municipiului București.

ANI a prezentat presei un raport din care reiese că Primarul Sectorului 5 s-ar afla în conflict de interese. Documentul susține că primarul și-a numit într-o comisie.

Este neprocedural, și aș îndrăzni să spun nelegal, să aflu despre existența concluziilor ANI din presă înainte să îmi fi fost mie comunicat raportul final al instituției de integritate.
Precizez, în acest sens, faptul că mie încă nu mi-a fost comunicat vreun raport al Agenției de integritate, deși, atât eu personal, cât și avocații mei, în nenumărate rânduri am depus toate diligențele în vederea unei comunicări corecte și transparente cu reprezentanții instituției, dar inspectorii de caz, au fost, pe rând, refractari cu privire la garantarea dreptului meu de a fi informat și de a lua la cunoștință în mod corect de procedurile la care sunt supus.
” susține primarul care subliniază că nu a aflat de verificarea celor de la ANI decât în ultima fază a acesteia.

Dosar în prag de alegeri

Cristian Popescu Piedone subliniază că toată afacerea are loc imediat după ce a anunțat că va candida pentru postul de Primar General „Pot afirma că este extrem de suspect faptul că ANI face comunicate către presă de o asemenea manieră, fără ca mie să îmi fi fost comunicat în mod oficial raportul, iar asta se întâmplă la mai puțin de 48 de ore din momentul în care mi-am anunțat candidatura pentru funcția de Primar General al Capitalei” a declarat Piedone.

În același timp, anunțul ANI vine la mai puțin de o oră de la momentul la care PSD București a anunțat că o vor susține pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei și pe Cristian Popescu Piedone la Sectorul 5. „La primăriile de sector, au fost validați în unanimitate actualii primari: Sectorul 3 – Robert Negoiță, Sectorul 4 – Daniel Băluță, iar la Sectorul 5 s-a votat susținerea lui Cristian Popescu Piedone.” a anunțat Gabriela Firea pe rețelele de socializare.

ANI aruncă o „bombă” falsă

Toată afacerea anchetată de ANI este una cel puțin expirată. Instituția impută faptul că ginerele primarului a fost numit într-o comisie din cadrul Consiliului Local. Cu toate acestea, situația este de-a dreptul bizară.

Ginerele primarului este consilier local și este obligat să facă parte din cel puțin o comisie în cadrul forului în care a fost ales prin vot de cetățenii Sectorului 5.

Mai mult de atât, numirea a fost efectuată în urma votului din Consiliul Local, ceea ce face ca implicarea primarului să fie inexistentă. Dacă legea ar fi aplicată în sensul indicat de ANI, un cetățean care are o legătură cu primarul s-ar trezi cu drepturile fundamentale restricționate și nu ar avea voie să candideze pentru Consiliul Local.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *