Peste 130 de cereri privind anularea sau suspendarea deciziei Curții Constituționale a României (CCR) de anulare a alegerilor prezidențiale din decembrie 2024 s-au înregistrat la curțile de apel din România în perioada 8-17 aprilie.

Pe un site care poartă numele „Turul 2 Înapoi”, utilizatorii sunt instruiți, pas cu pas, cum să acționeze în judecată CCR. scrie HotNews. Pagina are trimitere către contul de TikTok al unei foste judecătoare a Tribunalului Botoșani, Lăcrămioara Axinte, în prezent pensionară, care explică cum se plătește taxa judiciară de timbru.

Prima cerere privind anularea deciziei CCR din luna decembrie 2024 s-a înregistrat pe 8 aprilie 2025 la Curtea de Apel Timișoara. În acea zi, Lăcrămioara Axinte publica pe TikTok un filmuleț în care îi învăța pe urmăritori cum se poate plăti o taxă judiciară pe platforma Ghiseul.ro, oferind indicațiile pe un telefon. Filmulețul de pe TikTok-ul judecătoarei a fost postat în aceeași zi pe site-ul https://anulareccr.vercel.app.

Acolo fost postate și instrucțiunile pentru chemarea în judecată a Curții Constituționale. Utilizatorii primesc toate indicațiile, pornind de la forumularea acțiunii și până la datele de contact ale curților de apel. În plus, au fost atenționați și asupra termenului limită până la care să trimită cererile, precum și documentele pe care trebuie să le atașeze cererii, inclusiv dovezile de plată a taxelor judiciare de timbru. La două zile distanță după publicarea instrucțiunilor pe site, registraturile curților de apel din țară au fost asaltate cu e-mailuri prin care Curtea Costituțională a fost chemată în judecată în calitate de pârât, mai scrie HotNews.

Cine este Lăcrămioara Axinte: pensionară specială, antivaccinistă, fană înfocată Georgescu

Fosta judecătoare Lăcrămioara Axinte s-a făcut remarcată pe rețelele de socializare inițial prin criticile aduse Ucrainei imediat după invazia Rusiei și prin pozițiile împotriva măsurilor de protecție impuse de autorități în timpul pandemiei de Covid-19. Mai recent, postările sale s-au concentrat pe susținerea lui Călin Georgescu și pe solicitarea insistentă pentru anularea deciziei CCR privind invalidarea alegerilor, precum și pentru reorganizarea turului doi.

Axinte a avut o carieră de lungă durată în domeniul judiciar, potrivit CV-ului său public. Ea a fost numită  vicepreședinte al Tribunalului Botoșani în 2019 și a depus cererea de pensionare în același an. PressHub scria în 2022 că judecătoarea, celebră pe atunci pentru postările ei despre Ucraina și pandemie, încasase în 2020 un venit de 243.000 de lei din „activitatea de judecător și hotărâri judecătorești”.

Aceasta a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi în 1996, însă primul ei job, potrivit CV-ului, a fost de asistentă medicală la Spitalul de Psihiatrie Botoșani, din 1984 până în 1997.

Andrada Ionescu

Andrada este un jurnalist cu experiență care acoperă subiectele de actualitate din România. Absolventă de Sociologie, Andrada Ionescu are un background care îmbină jurnalismul cu marketingul politic...

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *