teodosie

Arhiepiscopul Tomisului a slujit, vineri dimineaţa, la biserica din Constanța construită fără autorizație pe trotuar și pentru care instanţa a decis definitiv că trebuie demolată. În fața enoriașilor, ÎPS Teodosie a spus, citat de News.ro, că va „programa” creştini şi preoţi să stea de veghe și că, mai degrabă, ar muri el decât „lăcașul Domnului”.

Biserica a fost ridicată pe trotuar în zona Macul Roșu, fără autorizație. Instanța a decis definitv că aceasta trebuie demolată, iar primarul Constanţei, Vergil Chiţac, i-a cerut arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, să pună în aplicare decizia judecătorilor. ÎPS Teodosie a susținut că toţi cei care au dărâmat biserici au murit „în chinuri groaznice”.

„După o hotărâre judecătorească fără discernământ cum să hotărască o instanţă să dărâme o biserică? Ce e biserica? E locaşul lui Dumnezeu. Nu te temi de cuvântul lui Dumnezeu, care zice: de va strica cineva lucrul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe acel şi s-a dovedit că aşa este. Toţi care au dărâmat biserici au murit în chinuri groaznice”, a transmis credincioşilor Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

El a susţinut că biserica nu va fi dărâmată şi că vor sta în ea permanent credincioşi şi preoţi pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

Nu se va dărâma, aici vom sta. Voi programa creştini şi preoţi să rămână în biserică zi şi noapte şi nu se va dărâma peste ei. Nici Poliţia nu poate să strice lucrul lui Dumnezeu. ÎPS Teodosie: El a adăugat că speră să îi vină credinţa primarului Constanţei, Vergil Chiţac și a declarat că mai degrabă moare el decât această biserică.ț

„Cum să mutăm un loc sfinţit de 20 de ani şi cum să lăsăm pe Dumnezeu batjocorit? Nu voi accepta, mai degrabă mor eu decât să moară biserica aceasta. Rog pe bunul Dumnezeu să dea tuturor gândul cel bun şi îl rog cu milă şi cu dragoste pe bunul Dumnezeu pentru domnul Vergil, pentru ceilalţi din Consiliul Local, pentru toţi sfătuitorii care nu îi vor binele, ce îl sfătuiesc să fie satrap şi crud”, a mai spus ÎPS Teodosie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *