ISU vrea să achiziționeze autospeciale pentru accesul în zonele greu accesibile destinate îmbunătățirii nivelului de sănătate al populației prin creșterea calității serviciilor de sănătate din faza pre-spitalicească.

Achiziția are ca scop creșterea calității serviciilor medicale prin îmbunătățirea nivelului de dotare cu echipamente de transport și alte echipamente specifice pentru acordarea asistenței medicale de urgență și primul ajutor calificat prin operaționalizarea unor noi echipaje de intervenție la urgențele medicale. Autospecialele vor fi destinate intervențiilor în situații de urgență produse în principal în zonele foarte greu accesibile, căi de acces înguste, obiective din zona de munte, precum și pentru transportul câinilor de căutare-salvare cu remorca specială din completul acesteia. Principalele caracteristici ale autospecialelor sunt reprezentate de: deplasarea rapidă, deplasarea pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat și transportarea victimelor. Autospecialele trebuie să corespundă unui regim de exploatare intens, cu accelerări și decelerări frecvente, inclusiv pe căi de relare cu rampe și pante foarte accentuate.

În ce regiuni vor ajunge autospecialele

În cadrul contractului de achiziție urmează să fie achiziționate 51 de autospeciale destinate accesului în zonele foarte greu accesibile. Cele 51 de autospeciale vor fi distribuite astfel: 7 autospeciale pentru Regiunea de Nord-Est, 6 autospeciale pentru Regiunea de Vest, 9 autospeciale pentru Regiunea de Nord-Vest, 12 autospeciale pentru Regiunea Centru, 6 autospeciale pentru Regiunea Sud-Vest, 8 autospeciale pentru Regiunea de Sud și 3 autospeciale pentru Regiunea de Sud-Est.

Valoarea totală a achiziției este de 23,2 milioane de lei, fără TVA, adică 4,7 milioane de euro, plus TVA. Astfel, valoarea unei autospeciale este de 93 de mii de euro, fără TVA. Finanțarea proiectului se va realiza din Fonduri Europene prin Programul Operațional Regional – 7 (șapte) proiecte – Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale -Regiunea Nord Est; Regiunea Vest; Regiunea Nord Vest; Regiunea Centru; Regiunea Sud Vest; Regiunea Sud; Regiunea Sud Est. Durata contractului este de 14 luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 8 august 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *