Dosarul Gala Bute. Emoții pentru Elena Udrea
Dosarul Gala Bute. Emoții pentru Elena Udrea

Judecătorii au amânat pentru 22 iunie pronunțarea în dosarul Gala Bute privind recursul în casație invocat de Elena Udrea. Este ultima cale de atac a sentinței de 6 ani pe care trebuie să o execute fostul ministru. Elena Udrea a fost condamnată definitiv, în 7 aprilie.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja este, de asemenea, condamnat definitiv în acest dosar la 5 ani de închisoare cu executare și a solicitat să-i fie suspendată pedeapsa şi să fie eliberat până la judecarea pe fond a recursului în casaţie.

Aflată în penitenciarul de la Târgșor, după ce a fost extrădată din Bulgaria, Elena Udrea are de executat o pedeapsă de șase ani de închisoare. Elena Udrea a ajuns în România joi, 16 iunie, la câteva zile după ce autoritățile bulgare au decis extrădarea sa.

Luni, 20 iunie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a judecat pe fond recursul în casație introdus pe care l-a introdus, în dosarul „Gala Bute”. Decizia prin care ar trebui să fie anulată pedeapsa cu șase ani de închisoare se lasă așteptată

„Cine se teme de rejudecarea Galei Bute? Am citit motivarea halucinantei Decizii a ICCJ prin care doar mie, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute, și sunt uluită de argumentele pe care cei 4 judecători le aduc pentru respingerea contestației mele în anulare. Mai degrabă cred că temerea lor este că, nemaifiind amenințați cu arestarea astăzi, cei trei denunțători din dosar, Nastasia, Lungu, Topoliceanu, ar putea să își retragă denunțurile mincinoase”, a transmis Elena Udrea.

În opinia sa, o judecată corectă a acestei spețe nu ar trebui să aibă o altă soluție decât achitarea sa. Aceasta deoarece singurele probe ale acuzării, a mai arătat Udrea, se bazează pe declarațiile celor trei denunțători.

„Dacă dosarul Gala Bute este rejudecat de către judecători independenți, singura soluție posibilă este achitarea mea! Nu uitați, este vorba despre dosarul în care singurele probe în acuzarea mea sunt declarațiile celor 3 denunțători, care au rămas liberi ca urmare a acestor declarații mincinoase! Asta nu a contat pentru judecătorii «sistemului paralel», Florentina Dragomir sau Ionuț Matei, care, puși cu mâna în completele care m-au judecat, au executat ordinul de condamnare a mea, împotriva oricăror evidențe din dosar”, a mai transmis Elena Udrea.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *