Lucian Romașcanu a comentat despre posibilitatea comasării alegerilor locale cu cele argumentând că nu se va intra pe fondul legilor electorale, ci doar se va avansa data alegerilor locale.
Lucian Romașcanu a subliniat într-o emisiune televizată, luni seară la B1TV, că această practică nu este una singulară României, remarcând că și alte țări europene urmează aceeași procedură.
„Nu intrăm pe fondul legilor electorale, este doar o devansare de termen pentru alegerile locale. Cuplarea alegerilor nu se face doar în România, se face și Germania, și în Italia, și în Irlanda, sunt niște țări pe care le-au mai citat și colegii mei care au comunicat pe temă. Deci nu se intră pe fondul legisației electorale, ci o este o devansare de termen, aducerea alegerilor atunci când au fost până acum cu excepția anului pandemiei. Marcel Ciolacu a spus foarte clar, ieșim din această negociere cu un calendar foarte clar pentru tot anul. Nu putem ieși în fața românilor doar cu o negociere de comasare care să arate o neseriozitate a celor care decid. Dacă se întâmplă săptămâna asta, pe un calendar pe care eu l-am văzut cu modificări, cu tot ce este nevoie, cu acte normative de emis, este timp să se facă această modificare. Rămâne de văzut dacă putem agrea un calendar complet pentru 2024” a declarat Lucian Romașcanu.
De asemenea, Romașcanu a adus în discuție ideea unor candidaturi comune PSD-PNL la alegerile locale în orașele în care primarii în funcție sunt din partea USR. Acesta a făcut referire la administrația Capitală, sugerând că ar fi existat o recunoaștere tardivă a nonperformanței administrației curente.
„Noi suntem într-o coaliție care a funcționat foarte bine la nivel guvernamental, nu întotdeauna bine la nivel local și cred că și colegii de la PNL, deși destul de târziu, și-au dat seama că au susținut un primar fundamental nonperfomant la București. Dânșii au avut protocal cu USR până mai acum, Capitală care a ajuns cu PIB-ul la nivelul anului 2000. În contextul în care suntem într-o coaliție, ne dorim și pare cam singura variantă de stabilitate pentru România să guvernăm și după aceste alegeri din acest an. E firesc să ne uităm către zonele non-performante de administrație locală deținute de USR și să luăm decizii de parteneriat pe aceste alegeri. O să vedem ce înseamnă candidat comun” a mai spus Romașcanu.
Romașcanu a tratat și tema sprijinului pentru un candidat PSD la Primăria Capitalei, menționând că Gabriela Firea este considerată un primar extrem de performant de către partidul său și a făcut aluzie la proiectele cu fonduri europene pe care l-ar fi lăsat aceasta ca moștenire administrației actuale.
Leave a comment