ministrul educației
ministrul educației

Majorarea salariilor profesorilor este susținută de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Sindicatele din învățământ cer ca salariile mărite să fie încasate încă din luna ianuarie 2022, în caz contrar amenințând cu greva generală.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, consideră că se pot găsi bani pentru pretențiile salariale ale profesorilor, în condițiile în care în prezent au loc discuțiile pe legea bugetului.

Suntem în discuții pentru construcția bugetului. Ministerul Educației are o poziție foarte clară, este nevoie de nevoie de resurse pentru acoperirea acestor cerințe. Pe de altă parte, la nivelul guvernului, la nivelul țării, avem asumat un deficit de 5,84% din PIB pe cash sau de 6,2% din PIB în calculul ESA.

Va trebui să vedem care sunt posibilitățile, în raport cu cerințele care sunt foarte bine definite. Oricum, vor fi găsite soluții, chiar dacă este posibil să avem soluții care să fie aplicate de la 1 ianuarie și soluții care să fie aplicate pe parcursul anului.

(…) Încă din luna octombrie s-a prevăzut de comun acord că Guvernul României și sindicatul vor găsi soluții la această solicitare. Nu vom putea face atractivă profesia de dascăl dacă nu avem salarii atractive”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Majorarea salariilor profesorilor, cerută de sindicate. Reacția lui Sorin Cîmpeanu a venit după ce profesorii au avertizat că pregătesc o grevă generală dacă nu vor primi majorările salariale promise de ani de zile.

Semnalele pe care le primim din partea membrilor sunt acelea că oamenii sunt hotărâți să protesteze. Ne amintim că noi am avut un protest programat în urmă cu două-trei săptămâni, atunci când s-a încercat să se impună testarea în unitățile de învățămant, pe care oamenii au respins-o categoric. S-a văzut că s-a găsit o altă soluție. Am suspendat acele proteste care ar fi trebuit să aibă loc în toată țara și în București.

În situația în care Guvernul va trata cu indiferență doleanțele noastre, singura variantă pe care o avem este protestul, acțiuni de stradă, sunt multe voci din sistem care spun că se dorește și o grevă generală”, a declarat pentru B1 TV Simion Hăncescu, reprezentant al sindicaliștilor din educație.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *