MApN a decis cine se va ocupa de proiectare și de lucrările de execuție aferente proiectului de investiție privind realizarea unui pavilion nou pentru Spitalul Militar ce funcționează la Cazarma 1044 din Sibiu. Noul pavilion va fi reprezentat de un bloc chirurgical politraumă.
La momentul actual, în cazarma 1044 Sibiu funcționează Spitalul Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustinˮ Sibiu care asigură servicii medicale de specialitate, în regim de urgență și ambulatoriu. Serviciile medicale sunt destinate pentru cadre militare, familiile acestora și populația civilă din județele Sibiu, Alba și Hunedoara.
Ce presupune proiectul de investiție
Conform proiectului, vor fi realizate rețele de utilități, branșamente, racoduri aferente pavilionului nou. Se va instala un grup generator de energie electrică, se vor amenaja drumuri și alei, precum și spații verzi.
Obiectivul proiectului de investiție este acela de a asigura tratament și investigarea stării de sănătate pentru militari și pentru personalul civil din cadrul Ministerului Apărării Naționale, pentru militarii aflați în misiuni în zona de responsabilitate a investiției, rezerviștii armatei române din județul Sibiu și județele limitrofe, precum și a populației civile din zona de responsabilitate.
Pavilionul chirurgical politraumă are ca scop principal aducerea potențialului și eficienței serviciilor de urgență, diagnostic și tratament la nivelul țărilor Uniunii Europene cu un sistem sanitar avansat, asigurând o creștere a capacității și capabilității spitalului în asigurarea funcțiilor și a funcționalității acestuia, în situații de reacție pentru reducerea riscurilor sau la apariția unor posibile pericole.
Blocul chirugical de la Spitalul Militar Sibiu se va construi în curtea actualei unități militare. Pentru construirea acestuia, se va demola un chioșc și o rampă auto. Suprafața construită va fi de 1.400 mp, suprafața utilă va fi de 1.150 mp. Blocul chirurgical va avea un demisol, parter și trei etaje. Suprafața desfășurată va fi de 7.000 mp.
La demisol se vor afla căile de acces, camera mortuară, spălătoria, bucătăria, spațiile tehnice și spațiile de depozitare. Parterul va fi destinat pentru Compartimentul de Primiri Urgențe, Serviciul Central de Sterilizare și Sectorul de Investigații. La primul etaj se va afla secția de Anestezie și Terapie Intensivă unde vor fi 15 paturi organizate pe două unități pentru îngrijirea pacienților, Blocul operator și Unitatea de Transfuzii Sanguine. Va fi pregătit și un salon dedicat pacineților ce prezintă arsuri. Blocul operator va avea 6 săli pentru operații. La etajul doi, va fi un sector de spitalizare destinat secției de chirurgie. Acesta va dispunde, pe fiecare nivel, de saloane pentru pacienți dotate corespunzător, încăperi pentru asistență medicală, încăperi pentru primirea pacienților și diverse săli destinate activităților specifice secției. Saloanele pacienților vor dispune de trei paturi, existănd și rezerve cu un singur pat sau chiar două. Cea din urmă este numită rezervă NATO.
Cine se va ocupa de realizarea noului pavilion
Contractul a fost atribuit printr-o licitație deschisă asocierii condusă de Eurocerad Interational SRL, o firmă de aăartament din București. Din asocierea condusă de firma bucureșteană de proiectare mai fac parte, ca ofertanți GOTRACAM SRL și BOG’ART. Eurocerad Internațional este firma care a convins prin raportul calitate – preț. Valoarea estimată a contractului de achiziție este de 72,1 milioane de lei, fără TVA din care 2,5 milioane de lei sunt pentru serviciile de proiectare și 69,5 milioane de lei, fără TVA sunt atribuiți executării lucrării. Valoarea totală a achiziției este de 79,2 milioane de lei, fără TVA, adică 16 milioane de euro, plus TVA.
Leave a comment