Marcel Ciolacu a anunțat care sunt angajații români care își vor pierde locul de muncă în perioada următoare.

Invitat în emisiunea Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea de la Antena 3 CNN, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre măsurile fiscale pentru care Guvernul își va asuma răspunderea. Printre acestea, și reducerea locurilor de muncă la unele instituții de stat.

”Eu nu vreau să trimit pe nimeni acasă. Avem cei mai mulți ordonatori de credite. Șefii de birou pot trece pe funcții de execuție… Eu nu pot să accept să mai fie 16.000 de ordonatori de credite.

În loc să le fac, să unesc trei-patru instituții să facă una singură aceste achiziții și cheltuieli. De aceea sunt și diferențele atât de mari la aceleași produse achiziționate de către unii și de către alții”, a explicat Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

”Statul nu mai trebuie să lase loc de corupți”

”Statul nu mai trebuie să lase loc de corupți. Fiecare ministru, primar, va hotărî o nouă organizare și o nouă organigramă. Este o descentralizare.

Ceea ce spun eu foarte clar și Ministerului Transporturilor, că nu poate să mai continue cu 53 de autorități. Și o să vedeți că domnul ministru Grindeanu va veni cu o reorganizare a ministerului. Este normal să se întâmple acest lucru. Nu avem șomaj în România, cu toate că au plecat din România aproape peste 5 milioane de români. Noi stăm cu șomajul între 1% și 2% în acest moment.

Nu este o problemă că rămâne lumea pe drumuri, există viață și în zona privată. Și eu am lucrat și în zona privată. Nu am avut nicio problemă. Adică nu a venit Ciolacu să spună că va da lumea afară. Nu, fiecare să se reorganizeze, dar pe alte căi. Nu mai putem așa. Avem un sistem bugetar ceaușist, comunist”, a mai spus premierul în emisiunea Sinteza Zilei.

Guvernanții au decis, prin măsurile fiscale adoptate ieri, ca la nivelul administrațiilor locale, primării, Consilii Județene, să se reducă 10% din posturile pe care fiecare unitate administrativ teritorială le are.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *