Marcel Ciolacu și coaliția PSD-PNL au decis data alegerilor prezidențiale. Data de când Iohannis nu va mai fi președinte

Marcel Ciolacu a anunțat care sunt românii care vor primi majorări salariale de 10% în perioada următoare.

Premierul Marcel Ciolacu anunță că un act normativ care prevede majorări salariale de 10%, în două tranșe, pentru categoriile de români cu venituri foarte mici, a fost pus în transparență decizională. Totodată, proiectul prevede decontări de ochelari în limita a 500 de lei.

„A fost pusă în transparență (ordonanţa, n.r.) (…) Este o cerință europeană cu decontările pentru ochelari până în suma de 500 de lei; iar restul vorbim de majorări de 5% şi 5% categoriilor care nu au primit, celor care au venituri foarte mici”, a spus premierul, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Nu putem face legi pentru o anumită categorie, doar că ne putem… ne putem judeca între noi şi ne putem da dreptate. Guvernul trebuie să acopere întreaga umbrelă. Guvernul îşi permite 500 de lei să fie decontați. Normal, cu un consult oftalmologic, că dacă n-ai nevoie, nu îți iei ochelari”, a precizat el.

Pe de altă parte, premierul susține că Guvernul nu își permite majorări salariale mai mari pentru angajații din muzee sau biblioteci.

„În acest moment, din ceea ce am stabilit împreună cu ministrul Finanțelor, Guvernul României atât îşi permite. Ea (ordonanţa, n.r.) este pusă în transparenţă. Dar eu vă spun că Guvernul României – ceea ce mi-a transmis mie Ministerul de Finanţe – este că acest efort bugetar şi-l poate permite România în acest moment. Şi eu cred că de la începutul anului, această abordare a fost una corectă şi echilibrată”, a mai adăugat şeful Guvernului, potrivit Agerpres.

În ce priveşte reorganizarea ministerelor, premierul Ciolacu a declarat că „foarte multe” astfel de proiecte „sunt în transparenţă” şi că s-au coordonat cu Ministerul Justiţiei, astfel încât „să nu vină în avalanşă”.

„Sunt foarte multe în transparenţă. S-au coordonat cu doamna ministru al Justiţiei, astfel încât să nu vină toate avalanşă, şi atunci şi acea amânare a fost tot în acest temei, şi am avut discuţia cu doamna ministru al Justiţiei, fiindcă trebuie totuşi urmărite. Presupun că în perioada următoare, ca întotdeauna, ca la noi românii, o să se facă pe ultima sută (de metri n.r.)”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.