Operațiunea „Pistoale pentru ANAF” nu va mai avea loc până la urmă, pentru că premierul a respins categoric ideea înarmării Fiscului, după controversele de câteva zile care au apărut în spațiul public după lansarea acestei informații.

Premierul Marcel Ciolacu a respins ideea potrivit căreia inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) ar urma să fie înarmați, așa cum a spus anterior ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Despre această idee, Ciolacu a catalogat-o drept o „prostie” și a menționat că situațiile în care inspectorii ANAF pot întâmpina pericol ar trebui să fie gestionate cu suportul forțelor de ordine, cum ar fi Poliția sau Jandarmeria, nu prin dotarea inspectorilor ANAF cu arme de foc, transmite B1TV.

E o prostie şi rămâne o prostie. Dacă te duci într-un control, undeva, suni Poliţia, Jandarmeria. Asta nu de astăzi, ci de când s-a înfiinţat. Astăzi s-a descoperit această tâmpenie. Cineva şi-a dorit să aibă pistol, de la ANAF. Nu o aibă nimeni niciun pistol. Au probleme, cer suport de la Jandarmerie şi de la MAI. Tragi după camioane, eşti John Wayne?” a spus Ciolacu.

Afirmația premierului sugerează păstrarea unui profil civil al activităților desfășurate de ANAF în lupta împotriva fraudei fiscale. Ministerul Finanţelor, Marcel Boloş, spusese că inspectorii antifraudă din cadrul ANAF vor avea dreptul să poarte arme, pentru a se apăra, dacă este cazul, dar și pentru a-i descuraja pe infractori.

În momentul în care confiscă anumite bunuri, pentru că ele provin din activități economice ilicite, atunci se pot produce anumite situații neplăcute. Gândiți-vă la situația în care trebuie confiscat un bun și reacția pe care o poate avea proprietarul din perspectiva relației cu inspectorul antifraudă”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *