Premierul României, Marcel Ciolacu, a transmis joi un mesaj în care subliniază susținerea României pentru Ucraina, în contextul Zilei Independenței Ucrainei, sărbătorită pe 24 august.

Pentru al doilea an consecutiv, Ucraina celebrează Ziua Independenței luptând pentru libertate și pentru dreptul legitim de a-și alege singură destinul. De un an și jumătate, poporul ucrainean rezistă cu mult curaj agresiunii ruse, susținut de puternica solidaritatea a comunității internaționale, iar România a avut și continuă să aibă o contribuție extrem de importantă”, a transmis Ciolacu, potrivit unui comunicat al guvernului, citat de B1TV.

El a mai spus că la întâlnirea recentă avută cu omologul meu, Denys Shmyhal, precum și la reuniunea șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest, la care a participat președintele Volodimir Zelenski, am reconfirmat sprijinul ferm al României pentru Ucraina.

Vom fi alături de Ucraina și de poporul ucrainean până la victorie și restaurarea integrității teritoriale, dar și mai departe, în procesul de reconstrucție a țării. Cu prilejul Zilei Independenței Ucrainei, transmit vecinilor noștri ucraineni cele mai bune gânduri și întreaga susținere pentru recâștigarea păcii și libertății”.

Mesajul lui Ciolacu vine în contextul în care Rusia continuă să atace Ucraina, iar războiul a provocat o criză umanitară majoră în țară. România a fost unul dintre primii aliați ai Ucrainei care au oferit sprijin militar și umanitar, iar Ciolacu a anunțat recent că România este pregătită să asigure Ucrainei sprijin și în procesul de reconstrucție, după ce războiul se va încheia.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *