Marcel Ciolacu, liderul PSD și candidat la alegerile prezidențiale, a afirmat duminică, la Palatul Parlamentului, în cadrul evenimentului de lansare a „Proiectului de țară”, că România ar putea deveni a zecea economie a Uniunii Europene în următorii cinci ani. El a subliniat că pentru a atinge acest obiectiv, țara are nevoie de „predictibilitate și stabilitate” politică.
Ciolacu și-a prezentat candidatura, explicând că vrea să fie un președinte care „respectă, ascultă și protejează cetățenii”. El a menționat că își dorește să construiască o Românie pentru toți românii, atât pentru cei din țară, cât și pentru cei din diaspora, și a subliniat nevoia de echilibru și responsabilitate politică.
„Dacă ne dorim să construim o Românie puternică pe termen lung, avem nevoie de predictibilitate și stabilitate”, a declarat Ciolacu. El a criticat instabilitatea politică din ultimele două decenii, când România a avut 17 guverne, și se consideră capabil să aducă stabilitate și coerență în politica națională.
Candidatul PSD a propus un parteneriat între Președinție și Guvern pentru a întări economia țării, menționând că a demonstrat deja responsabilitate intrând la guvernare în perioade critice, cum ar fi pandemia. El a prezentat un plan național structurat pe cinci priorități fundamentale: creșterea veniturilor și a puterii de cumpărare, reindustrializarea țării, finalizarea autostrăzilor, asigurarea de șanse egale la educație și sănătate, și respect pentru românii din diaspora.
De asemenea, Ciolacu a punctat și importanța abordării unor probleme esențiale, precum protejarea tinerilor de consumul de droguri și stoparea declinului demografic, pe care le consideră vitale pentru dezvoltarea viitoare a României.
Declarația lui Marcel Ciolacu
„Avem o șansă istorică în față! În următorii 5 ani putem fi a 10-a economie a Uniunii Europene. Și acesta trebuie să fie obiectivul nostru strategic! Dar, pentru asta, nu avem timp de pierdut. Trebuie să începem, de acum, să construim o economie puternică. Pentru că economia este temelia oricărui stat sigur și prosper. Fără o economie puternică, nu putem vorbi nici de venituri mai mari, nici de servicii de sănătate și educație de calitate și nici de bani pentru sport. În plus, doar printr-o economie consolidată, putem ajunge la masa deciziilor pe plan extern.
I-am ascultat cu atenție pe toți cei care au luat cuvântul. Fie că ați vorbit de competiții sportive, fie că ați vorbit de afaceri, v-ați referit întotdeauna la competitori, nu la adversari. Ați concurat, dar nu v-ați denigrat. Și nici nu v-ați unit unii împotriva altora. De altfel, ce ar spune oamenii dacă s-ar unii KFC cu McDonald’s, de exemplu, împotriva FryDay?? Sau Alex Găvan cu Horia Colibășanu împotriva Laurei Badea? Ar fi groaznic!
Tocmai de aceea, visul meu este să construim o țară unde Președintele își respectă, ascultă și protejează cetățenii. Nu unde Președintele îi învrăjbește pe unii împotriva altora! Îmi doresc o Românie pentru toți românii! Pentru cei de aici, dar și pentru cei din afară. Pentru cei prosperi, dar și pentru cei nevoiași. Pentru cei din marile orașe, dar și pentru cei de la sate. Dar, pentru asta, avem nevoie de echilibru, stabilitate și responsabilitate! În ultimii 20 de ani România a avut 17 guverne. Dacă ne dorim să construim o Românie puternică pe termen lung, avem nevoie de predictibilitate și stabilitate. Sunt pregătit să-mi asum răspunderea, să fiu Președintele României. Să fiu Președintele tuturor românilor!”, a declarat Ciolacu.