Marce Ciolacu a mers la Guvern pentru a discuta cu Nicolae Ciucă. Rotativa guvernamentală nu intră în discuție până în momentul în care premierul își va depune demisie. În schimb, un subiect care poate fi dezbătut de către cei doi în reprezintă greva profesorilor.

În cursul acestei săptămâni, Guvernul va veni cu o ordonanță de urgență pentru a aduce grila de salarizare din domeniul sănătății și al polițiștilor la nivelul anului 2022.

De asemenea, un alt subiect de discuție care va fi în atenția celor doi sunt protestele anunțate de polițiști și CFR, însă greva profesorilor rămâne prioritară.

Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a întâlnit marți, de la ora 11.00, cu reprezentanți ai elevilor, ai părinților și ai sindicatelor reprezentative din învățământul preuniversitar, respectiv Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

„Întâlnirea are ca scop consultarea acestora asupra demersurilor necesare pentru adaptarea calendarelor de desfășurare a activităților de final de an și a calendarelor examenelor naționale, în contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar”, arată Ministerul Educației.

Sindicaliștii din învățământ sunt în grevă generală de mai bine de două săptămâni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *