Marcel Ciolacu va candida pentru functia de președinte al PSD în echipă cu Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda. Ciolacu decis să nu meargă alături de președinții de organizații pentru că nu mai vrea ca imaginea sa să fie asociată cu cei cunoscuți drept „baroni locali”.

Marcel Ciolacu va candida la congresul PSD din 21 martie care se va desfăşura „în aceeaşi procedură – proiect politic şi o echipă”. Ciolacu a spus că nu va merge în echipa sa cu preşedinţi de organizaţii.

Ciolacu a anunţat, marţi seară, că a avut o şedinţă informală cu reprezentanţii PSD, fiind luate mai multe decizii.

„Ţinem Congresul pe 21 martie. Vom avea un congres în aceeaşi procedură – proiect politic şi o echipă. Am anunţat colegii că în echipa mea nu voi merge cu preşedinţi de organizaţii”, a spus Ciolacu.

El a precizat că din echipa pe care o va prezenta la Congres va face parte Olguţa Vasilescu, în timp ce Claudiu Manda e șeful de campanie pentru locale.

„S-a terminat această marotă. S-a terminat această luptă pentru funcţii în PSD”, a mai spus el.

Surse din partid citate de Digi24 susțin că planul lui Ciolacu este să NU se asocieze cu baroni precum Radu Moldovan (Bistrița), Ionel Arsene (Iași), Dumitru Buzatu (Vaslui), Niculae Bădălău (Giurgiu) sau Marian Oprișan (Vrancea), dar în același timp încearcă să împace toate taberele din partid. Baronii, deși nu se vor regăsi în echipa lui Ciolacu, vor face parte din conducerea partidului, fiind, de drept, membri CEx.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *