Președintele Federației Părinților, Iulian Cristache, se declară alături de profesorii aflați în grevă, dar le atrage atenția că elevii sunt prinși la mijloc. Mai ales aceia care sunt în anii terminali și trebuie să-și dea examenele.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, spune că elevii nu pot fi ținuți într-o presiune continuă și trebuie să știe când vor susține examenele, a transmis el pe Facebook, potrivit PsNews.

„Este vital să continuați greva, dar este la fel de vital ca elevii să susțină examenele.

Domnilor profesori, vă înțeleg frustrarea/supărarea bazată pe incompetența clasei politice. Rezonez total cu revendicările dumneavoastră. Aveți tot dreptul din lume SĂ NU PUNEȚI STOP grevei și să vă susțineți drepturile, care sunt și în interesul societății și al sistemului educațional.

Dar ce vină au copiii NOȘTRI (și ai dvs.)?

Haideți să găsim soluții pentru a susține examenele, și veți fi și mai susținuți de către părinții acestor copii.

Doriți să le decalăm, astfel încât să continuați greva? Foarte bine, dar copiii trebuie să cunoască calendarul, nu putem să-i ținem sub o continuă presiune.

Și nu vă spun povești, primesc telefoane de la părinți cărora le explic că examenele vor fi cel mult amânate, dar aceștia îmi spun că nu reușesc să-și calmeze copiii.

Incertitudinea aduce o stare de stres, știm cu toții asta! Și da, majoritatea părinților vă susțin.

Vă rog să înțelegeți acest apel, cel puțin prin mesajele unor profesori care se poziționează chiar și cu riscul amânării anului școlar.

P.S. Nu uitați că vorbim de o generație de sacrificiu, care a trecut prin 2 ani de pandemie și învățare online!”, este mesajul liderului părinților.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *