În Modrogan 1 lucrările rămân suspendate.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat astăzi decizia instanței.

„Lucrările la constucția din Modrogan 1 rămân suspendate. Curtea de Apel București a respins cererea dezvoltatorului de suspendare a deciziei de oprire a lucrărilor. Am reușit să oprim speculațiile imobiliare ale vechii administrații.

În același timp, am aprobat în acest mandat zeci de cereri de dezvoltări urbane corecte pentru zona istorică a Bucureștiului. Este dovada faptului că lucrurile se pot face și altfel: legal și fără mutilarea spațiilor verzi sau a zonelor încărcate de istorie”, spune Nicușor Dan.

Lucrări la Teatrul Național din București și în parcul Cișmigiu

Primăria Capitalei reamenajează spaţiul din faţa Teatrului Naţional Bucureşti.
„Am început prin curăţarea peluzelor şi pregătirea terenului pentru amenajarea peisagistică a acestei zone atât de speciale pentru Bucureşti. În perioada următoare, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement va înlocui mobilierul urban şi va repara aleile deteriorate. (…) Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca efectele secetei să fie înlăturate în cel mai scurt timp, iar spaţiul din faţa TNB, pe care cu toţii îl îndrăgim, să fie din nou o atracţie pentru bucureşteni”, a precizat Dan.
Totodată, primarul general al Capitalei a anunțat că reabilitarea Podului Mare din Parcul Cişmigiu avansează în ritm alert.
Au fost deja demolate cele două rampe de acces ale podului pentru a fi construite unele noi, precum și alte elemente care necesită refacerea completă.
În prezent, se toarnă fundația de beton pentru zidurile de sprijin ale rampelor. Apoi vor fi executate lucrările de armare și cofrare ale acestora. În același timp, au fost executate foraje în bolta de beton a podului. Acum se lucrează la armarea și consolidarea construcției.
„În ceea ce privește elementele de arhitectură ale podului, se desfac ornamentele și, în funcție de starea de degradare, unele vor fi restaurate, iar altele vor fi refăcute”, a punctat Nicușor Dan.
Reparaţiile capitale ale podului, care vor asigura stabilitatea şi siguranţa construcţiei, sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane. Acestea au fost demarate la începutul lunii august, iar durata de execuție este de 8 luni.
Cu o vechime de peste 100 de ani (a fost construit în perioada 1913 – 1914), podul nu a fost niciodată reabilitat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *