Fermierii din diverse județe continuă protestele, după protocolul semnat
Fermierii din diverse județe continuă protestele, după protocolul semnat

Fermierii din diverse județe continuă protestele, în ciuda asigurărilor Guvernului cu privire la rezolvarea majorității revendicărilor lor și semnării unui protocol la ministerul Agriculturii cu principalele asociații de profil.

Marius Micu, reprezentant al Alianței pentru Agricultură și Cooperare (AAC), a declarat că nu mai sunt motive pentru continuarea protestului spontan al fermierilor în acest moment. Demersul este susținut și de Sindicatul Fermierilor Patrioți, care a sugerat fermierilor să înceteze orice formă de protest și să se implice în dialogul cu Ministerul Agriculturii în urma soluționării discuțiilor și a convenirii implementării măsurilor stabilite conform protocolului existent.

În ciuda acestor recomandări, unele acțiuni de protest au continuat. Marți dimineață, fermieri din zona Târgu Secuiesc și Ozun au blocat circulația pe DN11, iar în Sibiu fermierii s-au reorganizat pentru o nouă acțiune.

Și în Sibiu, fermierii se reorganizează pentru un nou protest. „Se face aviz pentru miercuri, pentru același traseu și același interval orar. Putem face ca și ieri sau cei din Mediaș dacă le este mai ușor să facă ceva pe zona lor, la fel și cei de pe zona Avrig”, a precizat, pe grupul transportatorilor, Elena Nicoleta Răspop, potrivit B1TV.

Și în Satu Mare și Carei, fermierii au protestat luându-și cu ei utilajele agricole, în așteptarea sprijinului din partea transportatorilor.

Guvernul susține că revendicările fermierilor au fost în mare parte rezolvate. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că 99% din solicitările fermierilor s-au rezolvat, iar în privința transportatorilor sunt încă negocieri. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a ajuns la un acord cu fermierii privind măsurile care vor fi asumate de minister.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *