Negocierile de pace cu Ucraina vor fi reluate, afirmă Moscova
Negocierile de pace cu Ucraina vor fi reluate, afirmă Moscova

Negocierile de pace cu Ucraina vor fi reluate, afirmă reprezentantul Moscovei, pentru că rușii sunt pregătiți iar acestea au fost suspendate din vina părții ucrainene, afirmă negociatorul rus Vladimir Medinski.

Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina, a afirmat consilierul medinski, citat de AFP și B1TV.

Suntem gata să continuăm dialogul”, a declarat Vladimir Medinski, consilier al Kremlinului responsabil cu negocierile cu Kievul, într-un interviu acordat televiziunii din Belarus.

„Îngheţarea discuţiilor a fost în întregime o iniţiativă a Ucrainei”, a menționat Medinski, susținând că „mingea este în terenul lor”.

„Rusia nu a refuzat niciodată negocierile, a precizat negociatorul rus.

Negocierile au avut loc după ce forţele ruse au intrat în Ucraina pe 24 februarie şi nu au reuşit să cucerească rapid Capitala.

De asemenea, miniştrii de externe rus şi ucrainean s-au întâlnit în martie în Turcia, apoi delegaţiile s-au întâlnit la Istanbul, însă fără succes, potrivit sursei citate.

Negociatorul ucrainean Mykhaylo Podolyak a susținut marţi că discuţiile au fost „suspendate”, în timp ce Rusia şi-a reorientat şi relansat „operaţiunea specială” în estul Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că războiul poate fi încheiat doar prin „mijloace diplomatice”. Afirmațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat unui canal de televiziune ucrainean.

În același timp, Dmitro Kuleba, ministrul de externe ucrainean, a precizat vineri că, după întâlnirea de la Istanbul, Rusia a început să „și piardă apetitul” pentru negocieri. Acesta a făcut o corelație: cu cât Rusia devine mai agresivă pe câmpul de luptă, cu atât negocierile devin mai puțin intense.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *