nicusor dan

Nicușor Dan este audiat joi după amiază la DNA, în calitate de martor. Primarul Capitalei a declarat jurnaliștilor că a fost chemat de procurori să dea declarații în calitate de martor, cu privire la o plângere penală pe care a depus-o în anul 2019 pe tema Planurilor Urbanistice Zonale de sector.

El spune că îi consideră vinovați pe fostul primar Gabriela Firea și pe fostul arhitect-şef al Capitalei, Ştefan Dumitraşcu.

Nicușor Dan este audiat la DNA. „Această plângere penală a fost procesată și eu vin aici în calitate de martor. (…) PUZ-urile de sector sunt unele dintre cele mai mari furăciuni care s-au întâmplat în istoria noastră postdecembristă din două aspecte foarte mari – faptul că dispar spații verzi în condițiile în care noi avem o problemă mare de poluare a aerului, cu copii bolnavi, cu vârstnici bolnavi cu afecțiuni cardiace sau respiratorii și pentru că apare fenomenul de blocuri între case, în condițiile în care Bucureștiul e deja un oraș supraaglomerat.

Eu vin azi ca să susțin plângerea pe care am făcut-o acum doi ani, la invitația procurorilor care au ajuns să studieze acest caz” a precizat Nicușor Dan, citat de B1TV.

Primarul Capitalei a dat câteva detalii despre ilegalitățile pe care le sesizase procurorilor, care au dus la scăderea dramatică a spațiului verde și înrăutățirea poluării.

„PUZ sector 3 a fost anulat de Tribunal, PUZ sector 4 a fost anulat de Tribunal, PUZ sector 6 a fost anulat de Tribunal. Niciuna dintre aceste hotărâri nu este definitivă, dar e un indiciu că aceste PUZ-uri sunt nelegale. Depun aceste hotărâri. Depun decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene care a condamnat România pentru poluarea din București. Mai depun o serie de acte întocmite de autoritățile naționale care spun că fenomenul acesta de urbanism derogatoriu este extrem de nociv pentru calitatea vieții. E evident că dacă te densifici exagerat nu mai ai acces la spațiul verde, ai o problemă cu utilitățile, cu traficul, cu copiii pe care trebuie să-i ducă părinții cu mașina la școală. Și mai spun documentele astea un lucru foarte important, că fenomenul de urbanism derogatoriu anulează șansele orașelor din România de a participa la competiția globală. Pentru ca investitorii să vină în București sau în Sofia sau la Budapesta, ei se vor uita la trafic, la spațiile verzi, la dezvoltarea urbană a acestui oraș”, a precizat Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *