Nicușor Dan poate rămâne fără sprijin politic, după ce liderii PNL i-au cerut
Nicușor Dan

Nicușor Dan poate rămâne fără sprijin politic, după ce liderii PNL i-au cerut asta președintelui organizației București, Ciprian Ciucu. Organizația PNL București nu ar fi dat până în acest moment niciun răspuns cererii.

Dacă Nicușor Dan își va pierde sprijinul politic al liberalilor, proiectele inițiate în mandatul său riscă să fie blocate, acestea fiind sprijinite pe o majoritate în Consiliul General formată din PNL și USR, potrivit B1TV.

Mai mult, Nicușor Dan ar avea mai puține șanse la un al doilea mandat de primar general, după ce a câștigat alegerile locale din 2020 cu sprijinul PNL și USR.

Dacă ar pierde sprijinul PNL, Nicușor Dan ar rămâne probabil și fără sprijinul USR, partid de care s-a despărțit în 2017.

Persoane din conducerea PNL cer retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan din cauza percepției negative a activității primarului general, după cum indică mai multe sondaje de opinie recente.

Întrebat despre o posibilă retragere a sprijinului politic de către cei de la PNL, Nicușor Dan a precizat la B1TV, că în acest moment coaliția care îl sprijină funcționează, chiar dacă admite că există unele neînțelegeri:

„Ce pot eu să vă spun e că există în acest moment la nivelul Primăriei Municipiului București, o coaliție între PNL- USR-PMP și cu mine. Avem o ședință săptămânală, ultima a fost luni, săptămâna asta, următoarea o să fie săptămâna următoare.

Cred că avem cu toții o responsabilitate, bucureștenii ne-au dat un mandat de dreapta împotriva PSD. Avem cu toții responsabilitatea să nu aducem PSD la putere în București peste doi ani.

Eu am primit un mandat de la un public de dreapta și în această coaliție îmi duc mai departe mandatul acesta considerând că în acest fel fac bine bucureștenilor”, a mai precizat Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *