Noile legi ale educației sancționează profesorii care fac meditații cu proprii elevi ori care îi abuzează la clasă. Părinții și elevii au păreri împărțite
Noile legi ale educației sancționează profesorii care fac meditații cu proprii elevi ori care îi abuzează la clasă. Părinții și elevii au păreri împărțite

Profesorii care dau meditații pe bani propriilor elevi ori îi abuzează fizic și emoțional riscă sancțiuni mult mai dure, prevăzute în noile legi ale educației. Pedepsele pot merge până la desfacerea disciplinară a contractului de muncă și interzicerea dreptului de a mai profesa timp de 10 ani, iar cea mai blândă sancțiune este avertismentul.

Toate aceste prevederi apar în proiectul de lege care reformează actualele legi ale educației

Elevii susțin propunerea de sancționare drastică a profesorilor agresivi: „Mi se pare chiar o pauză bună, aș sugera să nu se mai întoarcă deloc. Adică dacă a făcut o dată o greșeală nu știu dacă ar mai putea corija această greșeală” arată Observator News, preluat de B1TV.

Ministrul Ligia Deca ar mai vrea ca profesorii care fac obiectul unor verificări să nu mai predea pe durata anchetei. Iar abaterile ar trebui constatate de specialişti psihopedagogi.

Elevii nu prea cred că astfel de măsuri chiar vor fi puse în aplicare. „Vor fi foarte rare cazurile în care se va ajunge la ele pentru că cu toate că vor exista cazuri de violență, vor fi ascunse tocmai pentru a nu denigra imaginea unui colegiu sau a profesorului respectiv”, a spus Miruna Croitoru, președintele Consiliului Elevilor.

Nici părinții nu-și pun prea multe speranțe. Eugen Ilea, de la Federaţia Părinţilor, a remarcat faptul că până acum au fost „foarte puține” cazurile în care profesorii au fost concediați pentru fapte chiar grave.

Iar alții constată că oricum școlile românești duc lipsă de profesori.

În primul rând avem probleme cu lipsa profesorilor în general, dacă îi mai scoatem și pe ăștia care au o problemă cine mai vine, cine ne mai predă”, a spus altcineva.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *