Numirile politice în conducerea spitalelor au ajuns la nivelul în care acolo găsim persoane fără niciun fel de legătură cu activitatea medicală, precum un pianist ori administratorul unei firme de piese auto. „Probabil că făcea parte din strategia de depolitizare…”, a comentat Rafila ironic sutele de situații de acest fel pe care le-a expus.
În multe consilii de administraţie ale spitalelor sunt „persoane care nu au niciun fel de treabă cu sistemul de sănătate”, a precizat Ministrul Sănătății, la B1TV.
„Trebuie să evaluăm că sunt sute de astfel de situaţii (…) trebuie să fie persoane care au cea mai mică legătură cu sistemul de sănătate”, a continuat ministrul.
Acesta a dat și două exemple: „Un domn care e pianist, altul care avea un magazin de piese auto. Mie mi se pare foarte ciudat. Trebuie să găsim nişte soluţii la nivelul acestor spitale (…) Bunul mers ţine de un CA are cunoaşte tipul acela de activitate. Şi un pianist poate să fie foarte util că mai linişteşte administraţia spitalului, dar chestia asta mi s-a părut absolut incredibilă”.
Numirile politice în conducerea spitalelor. Nu e prima dată când Rafila, din postura de ministru al Sănătății, comentează ironică așa-zisele încercări de depolitizare de până acum a sistemului de sănătate.
„Ne interesează acum parteneriatul cu oamenii care lucrează în sistemul de sănătate, pe de o parte, și să găsim modalitatea cea mai bună încât să avem sprijinul populației pentru măsurile de sănătate publică.
E ceea ce-mi doresc chiar dacă nu… fac un caz deosebit din asta, apropo de așa-zisa depolitizare pe care toți o sesizăm în ultimii 30 de ani…. Am avut o depolitizare continuă…
O să vedeți că prin ceea ce spun și ce voi face, acest lucru se va întâmpla cu adevărat”, declara Alexandru Rafila, la finalul lunii trecute.
Leave a comment