Autoritatea spaniolă de supraveghere a pieței
Autoritatea spaniolă de supraveghere a pieței

Autoritatea spaniolă de supraveghere a pieței, CNMV, a anunțat că a deschis proceduri disciplinare împotriva Deutsche Bank pentru presupuse „încălcări foarte grave” ale reglementărilor în consultanța oferită clienților spanioli cu privire la instrumentele financiare bazate pe valute.

Decizia survine concluziilor anchetelor interne efectuate de Deutsche Bank. CNMV susține că a identificat o încălcare foarte gravă a obligațiilor de transparență și o încălcare foarte gravă a sarcinii de a acționa în interesul clienților.

Deutsche Bank a confirmat că a luat la cunoștință de situație și a menționat că este vorba despre vânzarea de instrumente derivate valutare în Spania înainte de aprilie 2021. Reprezentanții băncii au declarat că, deși nu pot comenta detaliile chestiunii, aceasta reapreciază și îmbunătățește controalele și procesele relevante.

Deși nu putem comenta detaliile chestiunii, așa cum am afirmat anterior, banca reevaluează și sporește controalele și procesele relevante”, susțin reprezentanții Deutsche Bank, potrivit B1TV.

Deutsche Bank a fost anterior amendată de CNMV cu 3 milioane de euro în martie 2022, pentru aplicarea unor marje semnificativ mai mari la răscumpărarea de către clienți a obligațiunilor structurate. Noile proceduri disciplinare deschise de CNMV pot atrage amenzi substanțiale conform legislației spaniole, care prevede sancțiuni de până la 10% din cifra de afaceri anuală totală a entității în cauză pentru încălcările grave. Per ansamblu, situația evidențiază importanța respectării reglementărilor și a relațiilor transparente și în interesul clienților în sectorul financiar.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *