Gestionarea deșeurilor reprezintă o problemă majoră în București
Gestionarea deșeurilor reprezintă o problemă majoră în București

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost nominalizat de publicaţia Balkan Insight între „Eroii anului 2021: Oamenii care au făcut diferenţa”.

„Întorc nominalizarea din 2021 către fiecare om care a făcut o sesizare către instituţiile statului şi care nu s-a resemnat în faţa unui răspuns sec”, a transmis Octavian Berceanu.

„BalkanInsight a ales, pentru fiecare țară, un exemplu (de atitudine şi actiune) care aduce schimbarea în societate. Cu permisiunea publicaţiei, întorc nominalizarea din 2021 către fiecare om care a făcut o sesizare către instituţiile statului şi care nu s-a resemnat în faţa unui răspuns sec, lipsit de efect real. Bro, nu suntem mulţi şi prosti, suntem destui şi hotărâţi, zic”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, Octavian Berceanu.

Publicaţia scrie despre Berceanu că este un „activist care încearcă să cureţe aerul toxic al României”.

„De la localnici care îi ajută pe migranţi, până la activişti şi ONG-uri care îi ajută pe cei aflaţi în nevoie, BIRN prezintă un profil pe câţiva dintre cei care au luat măsuri pentru o schimbare pozitivă în 2021”, arată publicaţia.

Berceanu apare alături de un star rock din Turcia care se ocupă de acţiuni umanitare, de un avocat din Bulgaria care apără drepturile comunităţii LGBT, de un avocat din Croaţia care luptă pentru drepturile migranţilor, de o tânără care ajută orfanii din Macedonia de Nord, dar şi alături de jurnalişti din Grecia şi personalităţi din alte ţări care au schimbat viaţa comunităţilor din care fac parte.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *