Pensiile speciale nu vor fi eliminate, afirmă răspicat ministrul proiectelor
Pensiile speciale nu vor fi eliminate, afirmă răspicat ministrul proiectelor

Pensiile speciale nu vor fi eliminate, afirmă răspicat ministrul proiectelor europene, Marcel Boloș. Trebuie cumva „așezate” într-o normalitate, afirmă el, invocând situații similare din țările Uniunii Europene.

„Nu se pune problema să fie eliminate” pensiile speciale, ci se discută despre așezarea acestor cheltuieli „într-o anumită normalitate” a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Am spus de nenumărate ori, cu toate că am fost și aspru criticat, dar îmi asum acest lucru, că pensiile speciale nu se pune problema să fie eliminate. Altceva se pune în discuție: ca aceste cheltuieli cu pensiile speciale să fie așezate într-o anumită normalitate. Cred că orice om cu bună credință va achiesa la tipul acesta de măsuri”, a spus Boloș, potrivit B1TV.

Tot ce se poate face în situațiile controversate care privesc pensiile speciale sunt unele măsuri „de bun simț” explică Marcel Boloș.

Sunt lucruri care vor trebui asumate de coaliție și de Guvernul României, dar sunt măsuri de bun-simț, de exemplu, ca pensia în plată să nu depășească salariul beneficiarului pensiei speciale sau anumite facilități precum premiile sau primele de vacanță din ultimul salariu să fie incluse în calculul pentru pensia specială, mi se par că acestea duc noțiunea de pensie specială în zona în care depășim limita normalității, ca să nu spun a bunului-simț. Deci practic aceste categorii de măsuri de așezare în normalitate a pensiilor, așa cum este în toată Uniunea Europeană, trebuie luată”, a mai spus ministrul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *