Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a comentat situația profesorilor din România. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el a subliniat faptul că o țară în care profesorii sunt tratati cu dispreț, subplătiți și umiliți, este una care își compromite viitorul și se adâncește într-o stare de impostură și vulgaritate.

Vasile Bănescu a subliniat că Educația reprezintă soluția esențială pentru o societate aflată în derivă. În loc să submineze și să minimalizeze importanța educației, este necesar să o susținem și să o promovăm în mod responsabil.

„O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează, se adâncește în impostură și vulgaritate, anulându-și iresponsabil viitorul”.
(…)
„Adevărul elementar este acela că pentru orice societate intrată în derivă, unica soluție este Educația, nu subminarea ei”, a adăugat Vasile Bănescu, conform B1TV.

Această declarație marchează prima intervenție publică a unui reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române în contextul grevei generale din învățământ, care a început la data de 22 mai.

Greva generală din educație se află în a treia săptămână și este considerată cel mai mare protest de acest gen din ultimii 18 ani. Sindicatele din domeniul educației au anunțat că greva profesorilor va continua până când solicitările lor referitoare la salarii și viitorul educației vor fi rezolvate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *