Cât costă cașcavalul a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a precizat că prețul alimentelor nu va suferi modificări importante în următoarea perioadă. Daea a vizitat un târg de produse tradiționale și a promis că în viitorul apropiat vor fi luate măsuri în avantajul producătorilor români.

Petre Daea și Marcel Ciolacu le cer românilor să cumpere produse tradiţionale româneşti pentru a sprijini agricultura din țara noastră. Aceștia anunță că vor căuta și câteva soluții salvatoare, astfel încât să poată veni în ajutorul producătorilor români, pentru ca aceștia să nu mai fie nevoiți să își vândă produsele la prețuri foarte mari.

„Românii au posibilitatea să se întâlnească cu aceste platforme de expoziție cu vânzare în toată țara, pentru că e astăzi este Ziua Națională a Produselor Agroalimentare românești, zi instituită prin lege, pe care am considerat s-o sărbătorim prin aceste activități, aceste evenimente în fiecare județ.

100 de locații au fost în țară. S-au putut întâlni consumatorii, cu producătorii, românii într-o atmosferă de de bucurie, pentru a prezenta produsele pe care le-a obținut cu mare greutate și cu o multă migală și astfel să le pună la dispoziția consumatorilor. Pentru că trebuie să ne bucurăm și spunea foarte bine domnul președinte că asta este calea” a declarat Petre Daea, citat B1TV.

Ministrul Agriculturii a făcut previziuni legate de prețul brânzeturilor, mai exact, a cașcavalului, care, spune el, nu va depăși 100 de lei kilogramul.

Caşcavalul nu va ajunge la 100 de lei. E adevărat că la început nu vom vedea imediat o îmbunătățire imediată a situației, dar cu siguranță pe parcurs vom putea vedea produse de la producătorii noștri prin intermediu Casei de Comerț, evitându-se astfel adaosul”, a mai spus Daea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *