cristian popescu piedone candidat primaria capitalei 892993 jpg

Candidat la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, susține că are soluția prin care va oferi transport public gratuit pe mijloacele de transport ale STB. Piedone a explicat că, în prezent, STB încasează doar 200 de milioane de lei din cardurile de călătorie, iar dacă va vinde tot spațiul publicitar de pe mijloacele de transport și va închiria halele abandonate ale celor de la STB, atunci va acoperi cei 200 de milioane necesari și astfel va putea oferi transportul public gratuit.

”Îmi asum acest contract cu bucureștenii și eu nu-mi permit după 30 de ani de carieră să vând gogoși. Eu am spus și o spun în continuare: vreau transport gratuit în București.

Vorbim la momentul în care voi fi primar general și pentru mine cuvântul este sfânt, eu nu mi-l încalc. În prezent, Primăria Capitalei oferă STB-ul sub formă de subvenție 900 de milioane de lei anual, 200 de milioane de lei diferență de tarif, sumă pe care o acoperă din costurile operaționale. Încasările STB din vânzarea cardurilor călătorie este de 200 de milioane. Practic, această sumă trebuie acoperită!

Cum faci să acoperi această sumă, domnule primar general Piedone? Cedăm prin licitație publică spațiile din interiorul și exteriorul autovehiculelor STB pentru afișaj publicitar. Nu este suficient. Facem parteneriat public-privat, pentru că Primăria Capitalei și STB dețin spații și hale uriașe. Scoatem aceste hale din patrimoniul STB la închiriat către, de exemplu, o firmă de baterii electrice.

Diminuăm costurile și majorăm veniturile, pentru că multe dintre aceste hale nu au niciun venit, deci tot ce ar veni în plus este profit practic.

În afară de benzile unice pentru transport, intervine o altă soluție: microbuzele școlare pentru copii. 350.000 de mașini sunt astăzi în trafic pentru că duc copiii la școală. Dacă părintele merge cu transportul gratuit, am scos mașinile din trafic.”, a declarat Cristian Popescu Piedone, la Antena 3 CNN.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *