Polonia e gata să găzduiască armele nucleare ale aliaților. Ar trebui să fie un exemplu pentru România, spune generalul Bălăceanu
Polonia e gata să găzduiască armele nucleare ale aliaților. Ar trebui să fie un exemplu pentru România, spune generalul Bălăceanu

Polonia ar trebui să devină modelul pentru România în ceea ce privește dezvoltarea capacităților de apărare, a declarat generalul (r) Virgil Bălăceanu. Statul se oferă să găzduiască pe teritoriul său armele nucleare ale Alianței.

Generalul a explicat că Polonia acordă o atenție maximă problemelor de apărare, inclusiv prezența americană și apărarea în context aliat. Polonia este pregătită să găzduiască arme nucleare tactice, care pot fi folosite doar cu aprobarea posesorilor.

„Ei bine, Polonia spune, da, suntem gata să găzduim arme nucleare tactice, care se folosesc de către cei care sunt posesorii, sau numai cu aprobarea acestora pot fi folosite de alții, dar ideea este că cer un asemenea lucru ca element de descurajare. Polonia (…) aplică deja principiile apărării teritoriale”, a declarat Virgil Bălăceanu într-o emisiune B1TV.

Polonia dezvoltă un proces extrem de ambițios de înzestrare și va deveni cel mai puternic stat european al NATO din punct de vedere al capabilităților forțelor terestre. Polonia este, de asemenea, un pivot al apărării în Nord-Est și spune că nu ar trebui să fie atacată, deoarece ar avea o capacitate de ripostă maximă.

Polonia dezvoltă un proces extrem de ambițios de înzestrare. Polonia, este clar, va deveni cel mai puternic stat european al NATO din punct de vedere al capabilităților forțelor terestre. Polonia este un pivot al apărării în Nord-Est. Polonia spune, nu îndrăzniți să atacați Polonia pentru că vom avea o capacitate de ripostă dusă la maximum”, a adăugat Virgil Bălăceanu.

Generalul a subliniat că poziția Poloniei ar trebui să fie un exemplu pentru România, care este pivot în Flancul de Sud-Est, dar are probleme în ceea ce privește capabilitățile naționale de apărare, pregătirea teritoriului, pregătirea și aplicarea doctrinei de apărare teritorială, forțele active, rezerviștii și industria de apărare.

Iată de ce poziția Poloniei nu că ar trebui să fie modelul, dar ar trebui să fie exemplu pentru România. România, din punct de vedere geografic, este pivot în Flancul de Sud-Est, dar știm prea bine că din punct de vedere al capabilităților naționale de apărare, al pregătirii teritoriului, al pregătirii și aplicării unei doctrine de apărare teritorială, problema forțelor active, problema rezerviștilor, problema industriei de apărare, sunt tot atâtea probleme care nu și-au găsit rezolvarea dorită”, a conchis generalul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *