Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi că săptămâna viitoare ar trebui să înceapă faza a doua de vaccinare, cea în care vor fi vaccinați lucrătorii din domeniile critice și populația cu grad de risc.

Florin Cîțu a mai spus că ”dacă păstrăm ritmul vom ajunge la capacitatea de 100.000 de vaccinuri pe zi”, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții.

Premierul Florin Cîțu a mai spus că cele 932 de centre de vaccinare organizate în afara spitalelor ar trebui să fie gata până la începutul fazei doi a campaniei de vaccinare.

”Dorința noastră e să creștem numărul vaccinurilor primite săptămânal, ele cresc gradual până în martie”, a mai spus el. România, ca și restul statelor membre UE, primește săptămânal de la Comisia Europeană o cotă de vaccinuri proporțională cu numărul populației.

Guvernul a înghețat salariile bugetarilor. Florin Cîțu: „Acesta este un impact bugetar de aproape 12 miliarde de lei”

Bugetul pe 2021 este în pregătire, a explicat premierul Florin Cîțu, iar companiile care înregistrează pierderi vor primi bani doar în baza unui plan de restructurare. Acesta va fi, de fapt, și unul din criteriile de evaluare ale miniștrilor, a spus premierul.

„A venit momentul! Pregătim bugetul pentru 2021. Toate prioritățile din programul de guvernare vor avea finanțare.

În același timp apare o modificare importantă. Companiile de stat cu pierderi primesc resurse de la buget DOAR în baza unui plan de restructurare/reformă. Vă spun clar tuturor. Fiecare proces de restructurare pe care îl voi dispune o să fie monitorizat și judecat în guvern.

Voi cere miniștrilor să prezinte trimestrial stadiul de implementare al acestor programe de restructurare/reformă.

Planul de restructurare/reformă pentru companiile de stat cu pierderi reprezintă unul din indicatorii folosiți de mine la evaluarea miniștrilor”, a anunțat premierul Florin Cîțu pe contul său de Facebook.

Pe 30 decembrie, șeful Guvernului declara că bugetul pentru anul 2021 va fi prezentat în Parlament la finalul lunii ianuarie. Cîțu a exclus atunci varianta asumării răspunderii Guvernului pe legea bugetului de stat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *