Dascălii de la Școala Gimnazială „Ilarion Felea” din municipiul Arad aleg să nu participe la greva declanșată de personalul din învățământ, pentru a asigura copiilor masa caldă de care beneficiază zilnic. Această decizie a fost luată întrucât majoritatea celor 400 de elevi din această școală provin din familii nevoiașe.

Reprezentanții școlii au subliniat că introducerea mesei calde acum câțiva ani a dus la scăderea semnificativă a absenteismului, ajungând la cel mai mic nivel în istoria unității de învățământ. Ei consideră că dacă elevii ar fi privați de această masă în urma grevei, mulți dintre aceștia ar putea renunța la școală.

Directorul Școlii Gimnaziale „Ilarion Felea”, Sofia Mladin, a declarat, potrivit PsNews: „Am luat decizia împreună cu majoritatea angajaților de a nu participa la grevă, în favoarea copiilor care provin din medii dezavantajate și pentru care masa de la școală poate reprezenta singura masă caldă pe care o au. De asemenea, am avut în vedere și riscul de a le fi dificil să se întoarcă la școală, mai ales că ne apropiem de perioada de vară, deoarece masa caldă joacă un rol important în prezența lor la cursuri.”

Învățătoarea Camelia Stoian a adăugat: „Am ales să nu privăm copiii de această masă caldă, care este extrem de importantă pentru ei. Ne prezentăm la școală în fiecare zi doar pentru a-i sprijini pe acești copii.”

În anul 2018, Primăria Arad a alocat 350.000 de lei pentru amenajarea unei cantine mobile în curtea Școlii Gimnaziale „Ilarion Felea”, amplasată într-o zonă cu un număr mare de rezidenți nevoiași sau elevi proveniți din familii dezorganizate.

Cantina este construită din containere și dispune de 25 de mese cu 100 de scaune, astfel încât elevii iau masa în patru serii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *