Profesorii vaccinați au trecut de procentul de 60% însă nu se știe exact
Profesorii vaccinați au trecut de procentul de 60% însă nu se știe exact

Profesorii vaccinați au trecut de procentul de 60%, dar procentul nu mai poate fi estimat exact acum, pentru că nu mai există date cu privire la vaccinarea acestei categorii profesionale, a spus ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Ultimele date în acest sens, din 21 mai, indicau un procent de 60% profesori imunizați. „E vorba de cea mai numeroasă categorie în valoare absolută din perspectiva persoanelor vaccinate”, a ținut, totuși, să sublinieze ministrul, într-o emisiune B1TV

Profesorii vaccinați. Întrebat cum mai merge campania de imunizare în rândul profesorilor, Sorin Cîmpeanu a explicat: „E un răspuns pe care, din păcate, nu vi-l pot da cu exactitatea pe care mi-o doresc deoarece, odată cu flexibilizarea procedurilor de vaccinare, pentru scurtarea timpilor de așteptare, s-a renunțat la acea întrebare de apartenență la un anumit sector – medicină, învățământ, armată. Nu mai există date centralizate și atunci singura variantă pe care o avem la dispoziție, în condițiile în care nu avem interconectate bazele de date, rămânem la datele din 21 mai, când aveam 60% din profesori vaccinați, peste 58% din personalul din învățământ vaccinat”.

„Având în vedere că sistemul de educație e cel mai mare din România, e vorba de cea mai numeroasă categorie în valoare absolută din perspectiva persoanelor vaccinate”, a mai precizat ministrul Educației.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *