Proiectul „DNA-ul Pădurilor” este pe ordinea de zi la Camera Deputaților. USR vine cu această propunere. „Am propus şi, din fericire, s-a acceptat de către Comitetul liderilor introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, acel ‘DNA al pădurilor’”, spune liderul USR.

Dan Barna este de părere că, spre deosebire de celelalte legi care ajung în Parlament, proiectul de lege al USR va fi diferit. “Vom avea procurori specializați pe infracțiuni de mediu, polițiști dedicați acestor teme și specialiști care să lucreze împreună cu primele două categorii astfel încât să putem scoate România de pe lista țărilor unde nu se face nimic pentru mediu.”, adaugă acesta.

Șeful USR este îngrijorat cu privire la defrișarea ilegală din Români. Acesta speră că și celelalte partide să înțeleagă că hoția, traficul de deșeuri și poluarea trebuie să înceteze.

Astfel, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM) ar putea fi înființată. Aceasta va fi o instituție pe modelul DIICOT. DIIM va funcționa în cadrul Parchetului General și va fi condusă de un procuror-șef, denumit de președintele României.

Numărul de posturi este prevăzut astfel: 295 de posturi de procuror, 40 de posturi de specialiști, 270 de posturi pentru personalul auxiliar de specialitate, economic și administrativ, 40 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară și 290 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară ce urmează a fi desemnați în următorii 5 ani (câte 50 pe an).

Proiectul „DNA-ul Pădurilor” a fost propus de USR încă din martie în Parlament. Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ această propunere legislativă. Avizul CSM este, însă, consultativ.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *