Protestele fermierilor sunt anunțate pentru vineri în toată țara, după măsurile controversate luate de Comisia Europeană în ultimele luni. Președintele Pro Agro crede că acestea au aruncat în aer predictibilitatea, afectând serios piața de desfacere a fermierilor.

Măsurile luate de Comisia Europeană în ultimele luni au aruncat în aer predictibilitatea și au afectat piața, spune Ionel Arion, președintele Pro Agro.

„Din păcate UE, Comisia Europeană, a reușit în câteva luni să arunce în aer ceea ce a creat în 30-40-50 de ani, o piață comună stabilă, o piață unde exista ordine, disciplină, unde exista predictibilitate. Cel mai mare producător de alimente din lume este UE. Cel mai mare importator de alimente este UE. Din păcate, pentru noi fermierii români, aceste măsuri luate de Comisia Europeană în ultimele câteva luni a reușit să arunce în aer orice fel de predictibilitate pentru fermieri, a declarat vineri Ionel Arion, într-o emisiune B1TV.

Ion Arion a explicat că în Târgu Mureș sunt peste 400 de tractoare scoase pe străzi în semn de protest. El a precizat că fermierii sunt determinați să protesteze până când Guvernul nu va lua măsuri de limitare a importurilor din Ucraina, care nu sunt sigure pentru consumator și generează și pierderi fermierilor români.

Faptul că azi suntem tratați ca investitori de mâna a patra pentru că fermierii sunt plătitori, pun capitalul la bătaie, investesc în propriile ferme, în industria alimentară, tot ce înseamnă aliment în România. Tot ce se aduce din Ucraina nu intră doar cereale, intră și ulei, și vin, și făină, și ouă fără taxe vamale și fără condiții de biosecuritate. Faptul că azi nu avem condiții de biosecuritate este foarte grav pentru consumatorul român. O parte din materia primă care intră din Ucraina și rămâne pe teritoriul României nu are niciun fel de control”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *