Profesorii din mai multe școli din țară instruiți asupra consumului de droguri

O plimbare scurtă prin centrul Capitalei, în cartiere cu renume, unele considerate chiar de fițe, dezvăluie o realitate de coșmar. Drogații își fac veacul chiar în scările de bloc, iar bucureștenii din zonă au ajuns să fie terorizați de consumatori. Mulți sunt violenți și fac scandal, iar oamenii au ajuns să se teamă să mai meargă seara acasă. Fac sesizări pe bandă rulantă, poliția îi amendează și cam atât, scrie Digi 24 într-un reportaj.

Reporter Digi24: Știi unde găsesc și eu tigăiță cumva?

Băiat: Uite, o am pe asta. Are marfă în ea.

Reporter Digi24: Cât e?

Băiat: Dă-mi 30 de lei. Are droguri aici. Și are marfă în ea.
În ultimele două luni, numărul lor a crescut foarte foarte mult. I-am văzut consumând. Consumă în incintă, consumă și în afară și în fața blocului la noi și pe stradă. Nu mai au nicio reținere, trece poliția pe lângă ei și nu au absolut nicio reținere, nu-i văd că se sperie. Sunt agresivi între ei, tipă, urlă, dau foc la gunoaie, întrei ei sunt agresivi. Țipă pe stradă unii după alții, se îmbrâncesc. Unii caută refugiu chiar și în holurile blocurilor din zona centrală a Capitalei, mai ales în timpul nopții. Locatarii spun că dimineața găsesc seringi și pungi aruncate prin scara blocului. Adrian Aldea – administratorul asociației de proprietari: Dorm în bloc, vandalizează interfoanele ca să poată să intre, se și droghează acolo, mănâncă, își fac nevoile. Cei din bloc sunt pur si simplu terorizați de chestiunea asta și amenințați. Mulți dintre ei se strâng la mezanin, povestesc bucureștenii.

Adrian Aldea – administratorul asociației de proprietar: Stau în grupuri de 5-6. Acolo se droghează, că am găsit seringi adesea. I-am rugat să plece și spun că au drepturi. Ne amenințau că vor apela la poliție. inversau rolurile. – Au un fel de pipe rotunde pe care le-am văzut și au niște pungulite care sunt pe aleea blocului. Sunt plicurile acelea cu zip. Când vin mașinile de poliție, zici că parcul e curat, pleacă toti. Cum a plecat mașina de poliție, cum își reiau activitățile. Polițiștii de la trei secții din zona centrală a Capitalei au ridicat în luna septembrie 20 de persoane care aveau asupra lor 180 de plicuri cu substanțe interzise. Și polițiștii locali din Sectoarele 3 și 4 spun că au fost sesizați în privința consumatorilor de droguri. Pe unii i-au și identificat și au ajuns pe mâna polițiștilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *