Prin-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat la Antena 3, că liberalii vor fi „extrem de atenți” la relația cu PSD și nu vor genera niciun fel de tensiune în coaliție. Pe de altă parte, liderul PNL spune că remanierea unui ministru este în atribuția exclusivă a premierului și el va decide dacă un ministru va fi schimbat sau nu.

„Legat de ceea ce se întâmplă în coaliție, noi avem experiența coalițiilor, am fost în suficient de mult coaliții încât să știm să nu ne atacăm partenerii de guvernare și, de asemenea, pentru că nu asta vor românii și ăsta este comportamentul nostru”, a declarat Rareș Bogdan, potrivit Antena 3.

El spune că premierul Ciucă este singurul în măsură să ia o decizie de remaniere, însă această decizie va fi luată după o discuție prealabilă cu partenerii sociali-democrați.

„Așa am procedat și în relația cu USR, așa vom proceda și acum. Nu vom fi creatori de scandal în niciun caz și de asemenea, vom face remanierile atunci când premierul hotărăște, pentru că este șeful Executivului.

și absolut normal ca remanierea, care este un apanaj exclusiv, potrivit constituției, al premierului, să fie făcută Sigur că această remaniere, atunci când va fi făcută, când va decide premierul, nu va fi făcută fără să existe consultare în prealabil în coaliție cu liderii PSD.

PNL cere PSD aceeași loialitate la rotativă

Cu domnul Ciolacu, domnul Stănescu, domnul Tudose, Domnu Grindeanu, doamna Firea, așa cum sunt absolut convins că momentul când domnul Ciolacu va conduce Guvernul nu va face nicio remaniere fără să stea de vorbă cu domnul Ciucă, cu domnul Bode, cu mine, cu Dan Motreanu, cu Iulian Dumitrescu”, a afirmat vice-premierul PNL.

Întrebat cum va reacționa premierul Ciucă în cazul în care cei de la PSD nu vor fi de acord cu propunerea de remaniere a unui ministru social-democrat, Rareș Bogdan a afirmat:

Domnul Ciucă este persoană constructivă, un om care condus instituții importante, un manager, fost șeful Statului Major General al Armatei Române, fost ministru Apărării Naționale, momente complicate și este deja de mai bine de luni de zile șeful executivului. Sunt absolut, sunt absolut convins că domnia sa va ști cum să procedeze”, a declarat el.

Rareș Bogdan: „Ns-a discutat de o remaniere pentru niciunul dintre miniștrii”

Vice-premierul PNL este foarte precaut și spune că partidul său va fi „extrem de atent” la nevoile partenerilor din coaliție și o eventuală remaniere a unui ministru va fi amplu dezbătută.

Eu cred chestiune atunci când ești într-un într-o coaliție, trebuie să fi extrem de atent la și la partidul tău, dar și la partenerii de coaliție. Noi nu vom face niciun fel de greșeală și înainte de orice decizie, va exista discuție, dacă cazul, de ore, de zile în coaliție, în așa fel încât să luăm decizia cea mai potrivită.

Astăzi nu s-a discutat, cel puțin până în acest moment, de remaniere pentru niciunul dintre miniștrii Cabinetului Ciucă.

Atunci când premierul va considera că unul dintre miniștrii nu este suficient de bun pentru conduce portofoliul respectiv sau nu dă satisfacție, sau este uzat sau pur și simplu nu mai are soluții pe respective pe respectivul domeniu, sunt convins că va veni cu propunerea respectivă și noi, ca niște oameni raționali, oameni care se gândesc în primul rând la interesul național al acestei țări, vom lua decizia împreună cu domnia sa, dar dânsul are decizia finală”, a afirmat el.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *