Rareș Bogdan
rareș bogdan

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a cerut, în cadrul dezbaterilor privind starea Uniunii Europene, ca României să i se dea ceea ce i se cuvine, anume „aderarea la Schengen”.

„Excelențele voastre, vin în fața Dumneavoastră ca reprezentant al uneia dintre țările cele mai atașate valorilor si familiei europene”, și-a început discursul prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan a ținut să le reamintească europarlamentarilor că „România, din solidaritate și spirit european real, i-a ajutat pe ucrainenii și sirienii fugiți de război. În numele solidarității, camioanele și trenurile încărcate cu grâne din Ucraina ce urmează să ajungă în țările vestice traversează România zilnic, iar în sens invers traversează camioanele și trenurile cu ajutoare pentru poporul ucrainean”.

„În numele solidarității, România înțelege și acceptă ca țările care au energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină” – Rareș Bogdan

„În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen! După 11 ani nedrepți de așteptare. Care este starea reală a Uniunii Europene? Cu state care stau în lojă și state care stau la ușă?!”, a răbufnit Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: „Unde e solidaritatea? Există riscul ca…”

Pe de altă parte, politicianul român a atras atenția că „există riscul ca în România să crească numărul populiștilor și al extremiștilor exact din acest motiv. Riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici?! Cine vrea ca încă un popor european să renunțe la a crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia?”.

Europarlamentarul liberal arată că „România îndeplinește toate condițiile” de aderare la spațiul Schengen, ba chiar „și-a securizat frontierele pe banii ei și nu cu companii românești. Unde e solidaritatea?!”.

„Poporul român nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim într-o Europă la a cărei stabilitate și continuitate contribuie în fiecare zi. Vrem dreptate pentru România! Vrem în Schengen! Este dreptul nostru legitim!” – Rareș Bogdan

Olanda se opune aderării României la Schengen

La finalul lunii august, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, anunța că România îndeplinește toate cerințele pentru aderarea la spaţiul Schengen. Același lucru este valabil și pentru Bulgaria și Croaţia.

Și, totuși, nu este primit în această comunitate europeană restrânsă. După cum bine se știe, Olanda este principalul stat membru care se opune aderării României la Schengen.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *