Fermierii italieni au început și ei protestele pe arterele principale și în centrul orașelor din Italia. S-au semnalat perturbări importante ale traficului.

Acești agricultori, împreună cu grupuri activiste și sindicate agricole, își manifestă nemulțumirea față de politicile guvernamentale în domeniul agricol, care includ intenția de a elimina subvențiile fiscale pentru combustibilul utilizat în agricultură. Fermierii au organizat convoaie de tractoare care se deplasează lent pe drumurile importante și în orașe, conform Crisis24 și B1TV.

Blocade separate au fost stabilite pe autostrăzi la nivel național, iar cele mai grave situații au fost semnalate pe autostrada A1 la Orte, în nordul Romei, și în zonele din apropierea Milano. Protestele se desfășoară în toată Italia, inclusiv în Sardinia.

Există posibilitatea ca acțiunile de protest să continue în zilele următoare. Dacă fermierii vor adopta tactici similare celor din Belgia și Germania, protestele ar putea viza porturile, provocând astfel întreruperi în activitățile de transport maritim.

Este de așteptat ca măsurile de securitate să fie întărite în proximitatea demonstrațiilor. De asemenea, este probabil ca transportul să fie afectat în zonele vizate de protestatari. Călătoriile rutiere ar putea suferi întreruperi temporare pe autostrăzile majore ale Italiei și pe căile de acces către orașele afectate, în zilele de protest, deoarece convoaiele de tractoare se îndreaptă către locurile de întâlnire.

Restul agricultorilor europeni protează de săptămâni deja

Între timp, tensiunile escaladează în Franța, unde, într-un gest demonstrativ de autoritate, Guvernul premierului Gabriel Attal a desfășurat miercuri vehicule blindate pentru a proteja un centru de comerț en-gros cu produse alimentare din Paris.

Simultan, valul de proteste se extinde și în alte regiuni ale Europei. Agricultorii spanioli și italieni au anunțat că se alătură mișcării care a cuprins și Germania, cerând guvernelor să relaxeze reglementările de mediu și să îi protejeze de costurile crescute și de importurile la prețuri scăzute, conform Reuters.

Cu ochii ațintiți spre summitul UE planificat pentru mâine, Comisia Europeană a propus miercuri o serie de măsuri incluzând restricționarea importurilor de produse agricole din Ucraina și relaxarea anumitor reguli ecologice. Totuși, experții estimează că astfel de măsuri ar putea să nu fie suficiente pentru a aplana nemulțumirea fermierilor, care și-au exprimat hotărârea de a continua protestele, blocând autostrăzile și porturile, până când toate cerințele lor vor fi îndeplinite.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *