Premierul Marcel Ciolacu, DSU va prelua toți românii recuperați din Gaza
Premierul Marcel Ciolacu, DSU va prelua toți românii recuperați din Gaza

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Departamentul de Situații de Urgență (DSU) va prelua toți românii recuperați din Gaza, și se pregătește un act normativ dedicat celor care nu mai au familii în România.

Miercuri, au fost recuperați 129 de români din Fâșia Gaza, iar premierul a subliniat că acțiunea va continua în zilele următoare, până când aceștia vor ajunge la familiile lor. El a menționat că mulți dintre aceștia nu mai au familii directe în România și că se va elabora un act normativ pentru a veni în sprijinul acestora, dată fiind situația de conflict din zona din care au fost evacuați.

Întrebat despre sprijinul financiar acordat acestor români, Ciolacu a menționat că se lucrează la un act normativ, iar detalii vor fi furnizate în zilele următoare. El a subliniat importanța solidarității și sprijinului pentru acești români care vin dintr-o zonă de război și a asigurat că Guvernul va lua măsuri adecvate pentru a-i sprijini în această perioadă dificilă, transmite B1TV.

„Deci este o acțiune care va continua și în zilele următoare, până când ajung la familiile lor, dar sunt mulți care nu mai au familii directe în România și am vorbit pe avion cu doamna ministru, mâine în ședința de Guvern o să vorbim și cu doamna ministru a Muncii să vedem ce act normativ dedicat acestei situații, pentru că vorbim de niște români care vin dintr-o zonă de război”, a spus el.

Întrebat cum vor fi ajutați aceștia din punct de vedere financiar, Marcel Ciolacu a spus: „Sunt ferm convins că de mâine vă vom da toate explicațiile. Noi am început să creionăm actul normativ, vom continua mâine cu domnul vicepremier Marian Neacșu”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *