Școala față în față este preferată în acest moment, spune ministrul sănătății Nelu Tătaru, care cere ca unitățile de învățământ să intre sau să rămână în scenariul roșu doar acolo unde există pericolul de infectare. Nici o carantină totală nu este o măsură necesară acum, a mai spus el.

„Eu recomand și merg în continuare pentru o școală față în față, în condițiile în care se poate face acest tip de școală. În condițiile în care la nivel local există transmitere diferită de la un județ la altul. Rămâne, după raportarea pe care o face DSP, acele 48 de ore în care comitetele locale pentru coordonarea intervenției analizează și, în funcție de evoluție, pot rămâne pe un scenariu mixt sau hibrid sau pot trece în scenariul 3”, a răspuns Nelu Tătaru, aflat duminică la Iași, când a fost întrebat despre organizarea educației, și școala față în față, potrivit Digi24.

Cât despre un eventual lockdown, Tătaru a spus: „Nu luăm în calcul în acest moment. Luăm în calcul respectarea unor reguli și aplicarea de restricții acolo unde se impune, cât mai devreme posibil”.

Și Ludovic Orban a declarat, duminică, la Arena Naţională, că România nu se află în situaţia altor ţări europene care au impus restricţii ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19, însă a subliniat că “avem în evaluare posibile măsuri”. La Arena Națională a fost amenajat un call-center pentru DSP București.
„CNSU se întruneşte de regulă luni, pentru actualizarea săptămânală a situaţiei cu ţările şi pentru, eventual, adoptarea altor măsuri care sunt necesare. Avem în evaluare posibile măsuri. Dacă vom lua vreo decizie suplimentară o vom face publică. Deocamdată, v-am zis, suntem în analiza efectelor măsurilor pe care noi deja le-am luat la prelungirea stării de alertă”, a mai spus Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *