Școala online nu este eficientă pe termen lung, astfel că decizia autorităților de redeschidere a instituțiilor de învățământ după data de 8 februarie este bună, consideră Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.
Întoarcerea la învățământul față în față este necesară întrucât în acest moment majoritatea județelor au o rată de infectare sub 3 la 1.000 de locuitori, motiv pentru care COVID-19 nu mai reprezintă o amenințare atât de mare încât toate școlile din România să rămână închise.
„Vești foarte bune. Noi am cerut încă de a cum o săptămână ca școlile să se deschidă în mod descentralizat pentru că am aruncat un ochi peste datele epidemiologice de la INSP și am văzut că, de fapt, foarte puține județe au în momentul de fată o rată a incidenței peste 3 la mia de locuitori. Ne-am dat seama că nu se mai justifică o măsură de la centru, cu închiderea tuturor școlilor, în acest moment în care din nou vedem că situația epidemiologică s-a schimbat dramatic. Am propus, la fel ca în septembrie ca decizia de deschidere a școlilor să fie din nou la nivel local, la nivel de scoală, de comitete DSU”, a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor, potrivit B1TV.
Rareș Voicu este de părere că școala desfășurată în mod tradițional este mai eficientă, în timp ce învățarea online nu dă randament pe termen lung.
„Orice timp pe care elevii îl petrec la scoală, e mai bun decât în online, pentru că scoală online nu dă randament pe termen lung. Atât elevii cât și profesorii sunt epuizați, nu mai au motivație să mai lucreze în online, nu asta e modul în care trebuie să mergem înainte. Este important că dacă elevii pot să meargă la scoală în siguranță, acest lucru ar trebui să fie posibil”, a mai spus Voicu.