PSD este fruntaș în preferințele electoratului la europarlamentare

Jumătate dintre români ar fi de acord cu o comasare a alegerilor, potrivit unui sondaj de ultimă oră care arată şi cine ar fi partidul câştigător, dacă duminică ar avea loc alegeri.

Mihai Tudose și Rareș Bogdan vorbeau miercuri dimineață despre acest sondaj.

Datele acestui sondaj arată că peste 50% dintre români consideră oportună comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

O altă întrebare din acest sondaj făcea referire la faptul dacă românii își doresc ca după alegerile parlamentare, cele generale, să fie guvernarea asigurată de o coaliție care să asigure stabilitate politică, dar și o majoritate constituțională.

La această întrebare, peste 60% dintre români au răspuns afirmativ, scrie Antena 3 CNN.

Referitor la clasamentul partidelor în acest sondaj, dacă duminică ar avea loc alegeri europarlamentare, pe primul loc s-ar clasa Partidul Social Democrat, cu 31 de procente.

Al doilea ar fi Partidul Național Liberal, cu 20%, pe locul trei, Alianța pentru Unirea Românilor, cu 18 procente, iar Alianța Dreapta Unită ar avea 15%, în timp ce partidul Dianei Șoșoacă ar strânge opt procente.

Acest sondaj a fost realizat pe un eșantion de 950 de subiecţi, a fost făcut telefonic, în perioada 19-20 februarie 2024.

Sondajul a fost făcut la comanda PSD și PNL, iar marja de eroare a acestui sondaj este una de plus/minus 3,1%.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *